Hudut birlikleri teyakkuz halinde!

patlama2
Reyhanlı ilçesi sınır kesiminde önceki gün akşam saatlerinde peş peşe patlamalar meydana geldi. Çok geçmeden patlamaya bir top mermisinin neden olduğu tahmini yapıldı. Sabah yapılan incelemelerde yaklaşık 10 metre çapında ve 10 metre derinliğinde çukur oluştuğu belirlendi. Patlamaya top mermisinin değil füzenin neden olmuş olabileceği tespit edildi.
Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler vatandaşlara “Uçak düşürme olayından sonra da Esad rejimi ciddi bir şey içine girdi. Düşüncelerinizi kendi hislerim olarak anlatacağım” dedi
Reyhanlı ilçesinde meydana gelen 2 patlama tedirginlik yarattı. Boş araziye Suriye tarafından geldiği değerlendirilen bir top mermisinin düştüğü tespit edildi. Patlamalarla ilgili Hatay Valiliği’nin resmi internet sitesinden açıklama yapıldı. Patlamaya bir top mermisinin sebep olduğu bildirilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
’26 Mart 2014 Çarşamba günü saat 18.30 sıralarında Reyhanlı İlçesi yerleşim alanı dışında bulunan boş araziye Suriye tarafından geldiği değerlendirilen bir top mermisi düşmüştür. Top mermisinin düştüğü bölge sınıra kuş uçuşu 3 kilometre mesafededir. Herhangi bir can ve mal kaybına neden olmayan olayla ilgili olarak, hudut birliklerimiz tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınarak gözetleme faaliyetlerine devam edilmektedir.’

KAYMAKAM GÜLER İNCELEME YAPTI
Reyhanlı Kaymakam’ı Yusuf Güler Yeşiloava Mahallesi’nde inceleme yaparak vatandaşlarla görüştü. Vatandaşlar, Güler’e can güvenliklerinin olmadığını ve bunun sağlanmasını istediklerini söyledi. Kaymakam Güler ise şunları söyledi:
“Suriye tarafından geldi. Yaklaşık 20 kilometreden geldi. Hedefin Harim Kasabası olduğunu düşünüyorum . Dün de orada meydana gelen patlamada 5 kişi öldü. Beşaslan Köyü’nden 3 ölü getirtildi. Sıkıntınızı biliyorum. Harim muhaliflerin elinde, uçak düşürme olayından sonra da Esad rejimi ciddi bir şey içine girdi. Biliyorsunuz karşı tarafta savaş var. Bizim bölgemize zarar gelmesini elbette istemeyiz.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.