AKAD Başkanı Nihat Yenmiş, “İnşallah sağduyu kazanır!”

akad mhp
İskenderun Alevi Kültürünü Araştırma Derneğini (AKAD) ziyaret eden MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül, siyasetin artık normale dönmesi gerektiğini dikkat çekerken, AKAD Başkanı Nihat Yanmış ise artık memlekette sağduyunun hakim olması gerektiğini işaret etti.
MHP heyetini ağırlamaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren AKAD Başkanı Nihat Yanmış, temennilerinin sağduyunun kazanması olduğunu ifade etti. Bundan sonra ki süreçte sağduyunun hâkim olması gerektiğine vurgu yapan Nihat Yenmiş; “İnşallah memleketimiz de sağduyu kazanır. İnşallah bundan sonra memleketimizde içerisinden geçtiğimiz karanlık günleri bir daha görmeyiz. Bizler memleketimiz de birlik, beraberlik içerisinde ötekileştirilmemiş insanlarla birlikte yaşamak istiyoruz. Burada yaşayan her insanın bir değer olduğuna inanıyoruz. Bu inanç çerçevesinde tüm kardeşlerimizin sandık başına gider iken ellerini vicdanına koyarak ne gerekiyorsa onu yapacaklarına inancımız tam. İnşallah bundan sonra sağduyu hâkim olur ve bulunmuş olduğumuz çıkmaza son veririz” dedi.
MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül ise, Türkiye’de ayrıştırıcı bir zihniyetin siyaseti kötü yola sürüklediğine dikkat çekti. Siyasetin artık normale dönmesi gerektiğini belirten İbrahim Gül; “Türkiye’de ayrıştırıcı bir zihniyet maalesef siyaseti kötü yola sürüklemektedir. Ben inanıyorum ki 30 Mart’ta bu gidişat son bulacak. Herkese eşit mesafede duran herkese hizmet üretmekten başka bir gayesi olmayan ve insanlara siyasi çalışmalarını anlattığında hizmet yarışında ne kadar başarılı siyasetçilerin bir araya geldiğini gösterebilmektir önemli olan. Kimsenin etnik kökeni konuşulmadan insanlara ne yapacakları anlatılmalıdır. Yoksa siyaset normal güzergâha girmeyecektir. Siyaseti doğru kulvara geçirebilmek adına mücadele içerisinde olmalıyız” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.