Çanakkale ruhu ölümsüzdür!

canakkale törenn
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 18 Mart Şehitler Günü Anma programında ‘Çanakkale ruhu’ adlı tiyatro gösterisi damgasını vurdu.
Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İskenderun Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programa, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral N.Atilla Demirhan ve diğer protokol üyeleri katıldı.
Belediye Kültür Sarayı’nın salon ve girişinde Çanakkale Zaferi’ni anlatan dekor dizayn edilirken, program girişinde konuklara, Çanakkale Zaferi kahramanlarının yemek listesini anlatan ekmek ve hoşaf ikramında bulunuldu.
canakkale törenn1
Programın açılış konuşmasını yapan İskenderun Anadolu Lisesi Müdürü Ali Kuruca, “Bugün itilaf devletlerinin elini kolunu sallayarak geçeceklerini düşünürken, ‘Çanakkale geçilmez’ gerçeğinin hafızalara bir daha silinmemek üzere kazıldığı gündür” diye konuştu.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Tarih Öğretmeni Selahattin Cesur, “18 Mart teknolojiye karşı yüreğini, kanını ve canını ortaya koyan Mehmetlerin ‘Destan yazdığı’ ve bir daha ayağa kalkamaz denilen bir milletin silkinip dirilişe geçtiği gündür” dedi.
Tarih Öğretmeni Selahattin Cesur, “Seddülbahir, Arıburnu, Kumkale ve Anafartalar’da kahramanca çarpışan Türk milleti, sinesinden Mustafa Kemal gibi bir kahraman çıkarmıştır. Ve bu büyük zafer, “İstiklal Savaşı’nın önüne dikilen bir meşale olmuş” ve Türk’ün cesaretini ve azmini dünyaya tekrar duyurmuştur” diye konuştu.
Ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen ‘Çanakkale Ruhu’ konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri verdi. Program, ‘Çanakkale ruhu’ adlı tiyatro gösterisi ile sürdü.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.