Nusret Mayın Gemisi’ni ziyaret ettiler

gemi
İskenderun Atalar Koleji Öğrencileri, “18 Mart Çanakkale Savaşı Yıldönümü” öncesinde düzenlenen “Mersin Gezisi’nde”, Tarsus’ta bulunan Nusret Mayın Gemisi Müzesi ve Çanakkale Zaferi Kültür Parkı’nı ziyaret etti.
Atalar Koleji öğrencileri; Mersin Limanı’nda yarı batık durumdayken, Jilet yapılmak üzere hurda halde bir işadamına satılan ancak, Tarsus Belediyesi tarafından alınarak restore edildikten sonra müzeye çevrilen Nusret Mayın Gemisi önünde hatıra resmi çektirmeyi de ihmal etmedi.
18 Mart Deniz Savaşında destan yazarak Çanakkale Savaşı’nın simgesi haline gelen Nusret Mayın Gemisi’ni ziyaret eden Atalar Koleji öğrencileri, daha sonra Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Mersin Gezisi, öğrencilerin otobüste kendi aralarındaki eğlenceleriyle başladı. Öğrenciler yolculuk sırasında, müzik ve alkışlar eşliğinde halaylar çekerek doyasıya eğlendi. Gezinin ilk durağı ise Tarsus’taki Berdan Barajı oldu. Baraj gölü çevresinde bulunan bir cafe’de topluca yapılan kahvaltının ardından, Tarsus Şelalesi ve Nusret Mayın gemisi ziyaret edildi. Program daha sonra Kızkalesi ve Cennet-Cehennem gezisiyle devam etti. Öğrencilerin Cennet Obruğuna iniş-çıkışları ise görülmeye değerdi. 435 basamağı bulunan Cennet obruğuna rahatlıkla inen öğrenciler, dönüşte merdivenleri çıkarken oldukça zor anlar yaşadı.
Öğrencilerin bol bol resim çekme fırsatı bulduğu gezi, Mersin kent merkezinde yapılan 2 saatlik serbest etkinliğin ardından sona erdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.