DOĞAKA uygulamalı girişimcilik eğitimleri başlıyor

dogaka
Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde DOĞAKA ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri takvimi belli oldu. Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan girişimciler hazırlayacakları iş planlarını KOSGEB’e sunarak 30.000TL’ye kadar hibe ve 70.000TL’ye kadar faizsiz kredi desteğinden yararlanarak işini kurabilecek.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Hizmet Merkezi Müdürlükleriyle işbirliği içerisinde Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ düzenliyor. Eğitime katılan girişimci adayları hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteklerinden faydalanarak işlerini kurabilecek. Programa Hatay ve Kahramanmaraş’tan 180’er, Osmaniye’den 60 kişi olmak üzere toplam 420 girişimci adayı kabul edilecek.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programını tamamlayan girişimciler, eğitim süresi içinde yapacakları atölye çalışmaları sonucu hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB’e başvurabilecek. KOSGEB tarafından kabul edilen iş planı sahipleri, KOSGEB’in sağladığı 30.000TL’ye kadar hibe, 70.000TL’ye kadar faizsiz kredi şeklindeki Yeni Girişimci Desteklerinden yararlanarak işini kurabilecek.
Hatay ilinde Antakya, İskenderun ve Kırıkhan’da, Kahramanmaraş’ta Merkez ve Elbistan’da, Osmaniye’de merkez ilçede ücretsiz olarak düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılmak için son başvuru tarihi 10 Nisan 2014 olacaktır. Başvurular Ajans Merkezinin yanı sıra Yatırım Destek Ofislerine ve www.dogaka.gov.tr adresinde belirtilen yerlere de yapılabilecektir.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.