Payas çılgın projelerin merkezi oldu!

payas (13)
Payas ilçesi, bir kamburundan daha kurtuluyor. Karacami mahallesi Öğretmenevi civarında bulunan eski köprü yıkılarak, yerine üstünden demiryolu geçen modern bir alt geçit yapılacak.
Eski köprünün yıkımı münasebetiyle düzenlenen törene, yoğun katılım oldu. Yüzlerce Payas’lı bu önemli yatırıma şahit olmak için alanı doldurdular. AK Parti Hatay Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, 23. Dönem MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirilen törende konuşan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Yaptığımız hizmetleri anlatarak zamanınızı almayacağım. Ancak şunu belirtmeden geçmeyeceğim. Çevremizdeki ilçe ve beldelerde su sorunu yaşanırken, çok şükür Payas’ta böyle bir sorunumuz yok. Halkımız doğal kaynak suyu içiyor. Payas’ımız için en önemli yatırımlardan biri olan arıtma tesisini, başka belediyeler 3 yılda 5 milyon dolara yaptırırken, biz 90 günde 600 bin liraya mal ettik. Halkımızı, tüyü bitmemiş yetimleri düşünerek kullandığımız Bütçemizin bereketi arttı. Artık ilçe olduk. Yapacağımız çok güzel hizmetler var. Benim sizlerden tek ricam, 30 Mart yerel seçimlerinde Hatay genelinde oy patlaması yapmanızdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sadullah Ergin’e şimdiden hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

‘KÖPRÜDEN GEÇTİ GELİN!’
AK Parti Hatay Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin ise, Payas’ın ilçe olma sürecine değindiği konuşmasında, TOKİ müjdesi verdi. Payas Belediyespor kaşkolu ile platforma çıkan Ergin, “Belediye Başkanı Bekir Altan Payas’ın İlçe yapılması konusunda Ankara’ya karargah kurdu. İlk düzenlemede 50 bin nüfus kriterlerine uymayan Payas, ilçe olamıyordu. Sayın Başbakanımıza durumu ilettik. İlgili Bakan ve bürokratları toplayarak “Bu sorunu çözün talimatını verdi. Nüfusu 30 bine çekerek Payas’ı ilçe yaptık. Tabi bu fırsattan Zonguldak’ın iki beldesi de nasiplenerek ilçe oldu. Toki Payas’da konut yapımına başlayacak. Dar gelirli vatandaşlarımız ev sahibi olacak. Bu güne kadar hep destek verdiniz. Payas’ta 30 Mart seçimleri önemli. Yeni yapılan bir anket var elimde. Burada şunu görüyorum ki, Bekir Başkan mazbatasını şimdiden almış. Hayırlı uğurlu olsun. Hiç şüpheniz olmasın ki Payas ihtiyaç duyduğu yatırımları fazlasıyla alacak” dedi.
Ergin konuşmasını sürdürürken platforma akşam düğün yapacak olan gelin ve damat geldi. Ergin, “Hani bir şarkı var ya, köprüden geçti gelin diye. Bu tablo tam o şarkıya uydu. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Yeni köprünüz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Daha sonra iş makinalarının operatör koltuğuna oturan Sadullah Ergin ve Bekir Altan, köprünün yıkımına ilk kepçeyi vurdular.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.