Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu; “Yeryüzünde soluduğumuz hava yok!”

itso konferans (3)
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ‘Küresel İklim Değişimi ve Sağlık’ konferansına ev sahipliği yaptı. İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in de katıldığı konferansın sunumunu İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü ve Afet Yönetimi Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu gerçekleştirdi.

“Dünyanın En Büyük Sorun; Küresel İklim”

Konferansın açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek, dünyanın önünde ki en büyük sorunun küresel iklim değişikliği olduğunu savundu. Küresel İklimin önemime kırmızı alarm verildiğine dikkat çeken Başkan Civelek; “küresel iklim konulu toplantılar İskenderun’da 1992 yılı ve 2000’li yıllarda yapıldığında bizim bölgemizin kuraklık olduğu ifade edilmişti. Bu konulara dikkate alıp İskenderun’a ve bölgemize sahip çıkmamız lazım” dedi.

“Havaya Atılan Her Şey Geriye Tehlike Olarak Dönüyor”

Başkan Civelek’in ardından ‘Küresel İklim Değişimi ve Sağlık’ konulu konferansın sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, hava’nın yeryüzünde nadir bulunduğuna vurgu yapıp hava tabakasının son yıllarda oldukça zarara uğratıldığını söyledi. Hava’nın 3 – 4 kilometre de var olduğunu belirten Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu; “Eskiden insanlar demişler ki şöyle 100 metrelik bir fabrika bacası yapsak çıkan hava kaybolur gider. Termik santraller gibi olan bu bacaların çözüm olmadığını sonradan anlamış insanlar. Havaya atılan her şey geriye çok daha tehlikeli olarak geri dönüyor. Dünya’da çok ince bir hava tabakası var. Son yıllarda bu hava tabakasını çok aşırı derece de kirletmiş bulunmaktayız. Bu da bizim birçok kaynağımıza zarar veriyor” açıklamasına yer verdi.
itso konferans (1)

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.