İskenderun’un geleceğini belirleyecek çalıştay İTSO’da yapıldı

itso calistay3
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda şehrin geleceği için hayati önem taşıyan projeler ele alındı.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD) Başkanı Recep Atakaş, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak başta olmak üzere, esnaf oda başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi.
Toplantıda ilk olarak söz alan İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, “İskenderun için önem arz eden projelerin alt yapısını oluşturmak, şehrin dinamikleri ile fikir alış verişinde bulunmak üzere bir ara geldik. Toplantının hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise konuşmasında, “Göreve geldiğimiz günden bu yana İskenderun için önemli projeler ürettik. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak böyle bir toplantıyı organize etmekteki amacımız; İskenderun’a hizmet etme noktasında birlikteliğin oluşturulması, sonrasında ise İskenderun’a fayda sağlayacak projelerin önceliklerinin belirlenmesidir. İskenderun’da birçok sivil toplum örgütü bulunmakta ancak aynı ilçede faaliyet gösteren bu kuruluşların başkanları birbirlerini tanımıyorlar. Bizler de siz değerli başkanları aynı platformda buluşturmak suretiyle; öncelikle bir tanışma ortamı sağlamak, sonrasında ise İskenderun’a değer katacak projelerin konuşulup tartışılmasını arzu etmekteyiz. İskenderun özellikle Ağır Sanayi’deki başarısıyla adını ülke çapında duyurmuş, gelişmeye oldukça açık bir kenttir. Körfezimiz; Avrupa’yı Ortadoğu’ya bağlayan bir kapı olması itibariyle jeopolitik açıdan büyük öneme sahiptir. Körfezde bulunan liman ve iskelelerimizin; Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Mersin, Osmaniye ve Adana illerine otoban bağlantısı bulunmaktadır. Bu otoban ağı ise, İskenderun Limanı’na yalnızca birkaç kilometre uzaklıkta bulunmaktadır” görüşlerine yer verdi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ın konuşmasının ardından, çalıştaya katılan esnaf oda başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş da sırayla söz alarak İskenderun için fikir ve projelerini anlattılar.
Projelerin hayata geçirilmesi için üç ayda bir toplantı yapılmasına karar verildi. İskenderun’un geleceğini belirleyecek olan toplantıya; İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldılar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.