Yusuf Civelek, ‘Hamasi nutuklarla değil, hizmetle gideceğiz’

civelek proje
Belediye Başkanı ve CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek projelerini açıkladı. Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen toplantıda, yapılan ve yapılacak olan projeler, slayt eşliğinde ekrana yansıtıldı.
İskenderun Belediye Başkanı ve CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek’in proje tanıtım toplantısına, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıya, katılımcıların alkış ve tezahüratları arasında giren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, konukları selamladı. Yapılan çalışmalarla ilgili sunumu izlerken duygulandığı gözlerden kaçmayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sunumun ardından yaptığı konuşmasında, “Ne kadar çok çalışma yapmışız. Yeter ki inan, yeter ki iste hakikaten oluyor” dedi.
Konukların alkışları arasında konuşmasını tamamlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in gözleri doldu.

‘Halkın parasını çarçur etmedik’

İnanıp, istedikten sonra çok çalışma ve hizmetler yapıldığını belirten Belediye Başkanı ve CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, ‘Çalmadık, çaldırmadık. Halkımızın parasını çarçur etmedik. Halkımızın parasını halkımıza hizmette kullandık” dedi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, şöyle konuştu: “Dünya artık özgürlük ve demokrasiye doğru gidiyor. Çağdaş gidiş bu. Yüz yıl kadar önce bir şairimizin lafı var ‘dünya dönüyorken yolun üstüne yatılmaz, davranmayacak kişi bu meydana atılmaz’. Yani dünyanın dönüşünü tersine döndüremezsiniz. Bütün dünya çağdaş, bilim, özgür ve demokratik bir sistem istiyor. Demokrasinin alternatifi daha demokrasidir. Biz de buna uyacağız. Vatandaşlara özgürlük, daha demokratik bir İskenderun. Bu çağdaş bir gidiş ve bu gidişin dönüşü yok. Bu proje yapılanları ben de izledim ne kadar çok şey yapmışız. Yeter ki inan, yeter ki iste, hakikaten oluyor. Bunları yaparken ufak tefek hatalarımız olmuştur. Ama strateji sağlam. Teknik taktik düzeltmeler yapıldı. Beğenilmeyen ufak tefek şeyler olmuştur. Yüz kişiden 10 kişi beğenmeyebilir ama bütün bunları yaparken şu kesin, kul hakkı yemedik, o tartışmasız. Çalmadık ve çaldırmadık. Açık ve net. Yapılanlar vatandaştan toplanan paralarla yapılan işler ve kendi paramdan daha fazla önem verdim. Çünkü toplanan para tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan paraydı. Kuruşuna dikkat ettik. Bu uğraş ve savaş başarısında komutanın adı yazılır ama savaş isimsiz kahramanlarla kazanılır. Bu uğraşta emeği olan tüm belediye çalışanlarına, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Belediye gerçekten çok çalıştı, meclisimiz çalıştı. Son mecliste vedalaştık. Bu meclis tarihe geçmiştir dedim.”
Yapılacak olan Projeler de şöyle açıklandı: AVM araç üstgeçit, Feyezan kanalı, her mahalleye taziye evi, futbol antrenman sahası, yeşil alan, park ve sosyal tesis, kent merkezinden radara, radardan kent merkezine çift yönlü teleferik projesi, deniz otobüsü seferleri, katlı otopark girişi balık pazarı, güneş enerjisi panelleri projesi, muhtar ofisleri, bilim ve teknoloji merkezi, İskenderun’un mahallesi olacak beldelerde Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri projesi, kentsel dönüşüm projesi, kent içi ulaşım yaya ve araç trafiğinin yanıısra bisiklet yolu projesi, üniversite öğrencileri için öğrenci yurtları ve yurt projesi desteklenmesi, radar projesiyle yapılacak sosyal tesisle yamaç paraşütü sporunun desteklenmesi ve sevdirilmesi, kongre merkezi, sıcak asfalt ve kaldırım, parke taşı, kent sohbetleri, doğrudan demokrasi projesi kapsamında halk meclisi, mobese, açık hava sinema, eski yapılara restorasyon, fidan dağıtımıyla ağaçlandırmaya katkı sağlanması, yeni nesil yaşam alanları, butik otel, yüzme havuzları, sinema sanat galerileri tiyatro gibi projeler, çok amaçlı modern kent meydanı, olimpiyat kampı, cadde ve bulvarlarda narenciye ağaçları dikilmesi, sosyal market projesi kapsamında kentli kart uygulaması, STÖ ortak akıl projesi, okul cami ve ibadethane ıslah çalışması, halkın kutlaması için alanlar, ilaçlama çalışmasının yeni yerleşim bölgelerinde uygulanması, İŞKUR destekli mesleki eğitimli sertifika programları, piknik alanı projesi, Atatürk kültür sanat ve gençlik merkezi, yasalara uygun şekilde ücretsiz internet, marina projesi, sosyal yaşam alanları, Atatürk Anıt alanı altında otopark, federasyon işbirliğiyle sportif faaliyetlerin İskenderun’a katılacak yerleşim alanlarında uygulanması.

Önceki İçerikSeyfi Dingil, “İskenderun’un sorunlarını AK Parti çözecek, yükünü AK Parti kaldıracak”
Sonraki İçerikMustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yangın Alanı Ağaçlandırma Etkinliği
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.