Hüseyin Çelik, “Alevi vatandaşlarımızın da sorununu çözecek olan AK Parti’dir”

bakan çelik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Kürt vatandaşların sorunlarını çözdüğümüz gibi Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını da çözecek olan Ak Parti’dir” dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Hatay’da Adalet eski Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’in proje tanıtım toplantısına katıldı. Proje tanıtım toplantısında konuşan Çelik, “Birileri Türkiye farlılıkları farklı yerlere çekmeye çalışabilir, Burada Alevi kardeşlerimiz var, Alevilik bir Türkiye gerçeğidir. Alevilik bir dünya gerçeğidir. Bu güne kadar birilerini yok sayarak yok olacağını zannetmişiz. Gündüz ortasında gözünü kapatanlar sadece kendilerine gece yaparlar, kendilerini karanlığa mahkum ederler. Alevileri siz yok saydığınız zaman Aleviler yok olmuyordu. Görmezden geldiğiniz zaman onlar oyunun dışına çıkmıyorlar. Alevi kardeşlerimiz ister bize oy versin ister oy vermesin onlar bu toplumun birer saygın ferdidir. Yüz özelliğimiz varsa Alevi kardeşlerimizle 90’nı ortaktır. On farklılığımızdan dolayı birbirimizin gırtlağına sarılmamıza gerek yoktur. Bunu temenni edenler kötü niyetlidirler ve bu toplumun hayrını düşünen insanlar değillerdir. Milli Eğitim Bakanı olduğum dönemlerde birilerinin baskısı olmadan birileri hoşnut olsun aferin desin diye değil imanımız namusumuz, vicdanımız bunu gerektirdiği için Ders kitaplarına 50 sayfa Aleviliği gerçek manada tanıtan bilgiler koyduk müfredatta buna yer verdik” diye konuştu.
bakan çelikkk
CHP YILLARDIR ALEVİ VATANDAŞLARIMIZIN OYUNU ALMIŞTIR, ONLARI SÖMÜRMÜŞTÜR
“Kürt meselesinde problemi çözenin Ak Parti iradesi olduğu gibi Allah’ın izniyle Alevi kardeşlerimizin problemlerini çözecek olan da Ak Parti’dir” diyen Çelik, “Bunu tarih ve zaman gösterecektir. Bizim rakibimiz olan Cumhuriyet Halk Partisi yıllar yılı Alevi vatandaşlarımızın oyunu almıştır. Onları sömürmüştür, onları istismar etmiştir. Dersim katliamının kanı hala onların elinde olmasına rağmen Alevi vatandaşlarımızı bir oy potansiyeli olarak görmüşlerdir. Ama onlar adına hiçbir şey yapmamışlardır” şeklinde konuştu.

İNSANLARIMIZIN GÖZÜNE BAKARAK PİŞKİNCE YALAN SÖYLÜYORLAR
17 Aralık operasyonuna da değinen Çelik, “17 Aralık’tan beri muhalefetin başka konusu yoktur. 17 Aralık’ı yapanlar muhalefetin değirmenine su taşırlar. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli eğer 17 Aralık olmasaydı ne diyeceklerdi? Allah aşkına projeleri mi vardı. Hadi Bahçeli yine çözüm sürecinden yola çıkarak ihanet ettiğimizi hıyanet ettiğimizi Türkiye’yi böldüğümüzü söyleyip onla idare edecek. Peki Kemal Kılıçdaroğlu ne söyleyecek. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu çıktı dedi ki 247 milyarlık yolsuzluk yapılmış. İnsanlarımızın gözüne bakarak bu kadar pişkince yalanı nasıl söyleyebilirsiz. Türkiye 1 yılda 40 milyarlık yatırım yapabiliyor. 40 milyar yatırım yapan bir ülkede 247 milyar yolsuzluktan nasıl söz edebilirsiniz. Kılıçdaroğlu Twitter hesabından dedi ki medya bunu döviz olarak yazdı, biz Türk Lirası’na çevirdik. Medyanın kaynağı siyasetçi olabilir, siyasetçinin kaynağı medya olamaz. Bu tamamen uydurulmuş alakası olmayan bir şeydir” dedi. Daha sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin projelerini anlattı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.