Adnan Vurucu; “AK Parti ile Belen şaha kalkacak”

Adnan Vurucu (1)
Ak Parti Belen Belediye Başkan Adayı Adnan Vurucu, sabah kahvaltısında bir araya geldiği basın mensuplarına projelerini anlattı. Belen Belediye Başkanı seçilmesi halinde yapılacak projeler ile 5 yıl sonra Belen halkının Belen’i tanıyamayacağını söyleyen Vurucu, Belen’de 1000 konutluk Toki ve Devlet Hastanesi kurulacağı müjdesini verdi. Belen’in halen emekleme safhasında olduğunu ve Belen’in artık koşması gerektiğini ifade eden Adnan Vurucu, Belen’de yaşanan su sıkıntısına dikkat çekti. Vurucu; “Belen’imize katacağımız çok hizmetlerimiz var. Maalesef biz Belen olarak halem emekleme safhasındayız. Bir türlü yürüyemedik. Bizim Belen olarak koşmaya ihtiyacımız var. Hazırladığımız projeleri 5 yıl içerisinde bitireceğiz. Belenimize katacağımız çok hizmetler var. Belen’imiz 2 şeyi ile meşhurdur. Bir havası, iki suyu.. Ama şu anda Belen susuzluktan kıvranıyor. Bir haftadan bu yana musluklardan su akmayan mahallelerimiz var. Bununla ilgili hazırladığımız projeyi Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sadullah Ergin ile istişare ettik ve en kısa zamanda Aslantaş’tan İskenderun’a gelen suyu biz Belenimizin Sarımazı bölgesine vereceğiz. Belen’in kendi suyunu da Belen’in 5 mahallesine vereceğiz. Aslantaş’tan gelen suyu Sarımazı bize verdikten sonra emin olun bundan sonra 50 yıl boyunca 365 gün su sıkıntısı çekmeyeceğimiz bir projeyi hazırladık. Bu su, muslukları açtığımız zaman içebileceğimiz bir su olacak. Acilen suyu getirip bundan sonra ki süreçte Belenimizi bu sıkıntıdan kurtarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Belen’de yıllardır söz verilip getirilemeyen hizmetler olduğuna vurgu yapan Adnan Vurucu, Belen ile ilgili hazırladığı projelerini açıklayıp Belen’e 4 Yıllık bir fakülte kazandıracaklarının altını çizdi.
Adnan Vurucu
Vurucu; “Belen’imizin temizlik konusu var. Mahallelerimiz, alanlarımız pislikten, çöpten geçilmiyor. Şu anki mevcut belediye başkanımız çöp işini özelleştirdiğinden ötürü söz konusu şirket bir, bir buçuk yıl kadar hizmet verdi ve parasını alamadığından ötürü şu anda Belen’i terk etti gitti. Belen kendi işi ile baş başa kaldı. Bizler şu anda Denizciler belediyesinden gelen çöp araçları ile temizlik hizmetlerimizi görüyoruz. Belen son 5 yıl içerisinde maalesef geriye gitmiş durumda. Temizlik işine hemen el atmak zorundayız. Arkamızda hükümetimiz var, güçlü bir iktidarımız var. İnşallah Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızın katkılarıyla da bu temizlik işini halkımızın rahat yaşayabileceği, sokak ve mahallelerimizin pırıl pırıl olacağı bir sistem getireceğiz. Yol güzergâhımızda bulunan Gedik bölgemize bir alt kavşak düşünüyoruz. Bunu yapmak zorundayız. Orada da birçok canımızı kaybettik. Oraya da bir alt kavşak düşünüyoruz. Belen’in yıllardır söz verilip yerine getirilmeyen Pazar alanları var. Gedik, Sarımazı ve Belen merkez bölgemize en kısa sürede kapalı semt pazarlarını da inşa edeceğiz. Ve orada bütün ihtiyaçların giderilebileceği bir projemiz var. Yine yıllardır Belen’de söz verilip yerine getirilmeyen modern birçok amaçlı düğün salonu oluşturacağız inşallah. Belen’de 20 dönümlük bir alan için Belen Devlet Hastanesi projemiz var. Şuanda yazışmaları yapılıyor. Ve 2 ay gibi kısa bir sürede devlet hastanemizin temelini atacağız. Ve hemen akabinde ormanlık alanımızda bir 4 yıllık fakülte projemiz var. Şu anda yazışmalarımız bitti. Protokol aşamasına geldi. İnşallah Belen’imize bir 4 yıllık fakülte kazandıracağız. Şimdiden Belen’imize hayırlı uğurlu olsun. Yine Belen’imizin eski cephanelik alanda askerlik alana 1000 konutlu bir Toki projesi hazırladık. Belen halkını ev sahibi yapabilmek adına kolları sıvadık. Belediyemiz de mezarlıklar müdürlüğümüzü de kuracağız. Bununla beraber bütün hizmetlerimizi mezarlığımızın bakımı ve defin işlemlerini tamamen mezarlıklar müdürlüğümüz ile beraber yapacağız. Bu proje ile hem hizmet yapıyoruz, hem hizmet ediyoruz. 6000 kişilik kadro tahsis edildi. Mümkün olduğunca fazla kontenjan kopartmanın mücadelesini vereceğiz. 5 yıl sonra sizlerle karşı karşıya geldiğimiz zaman Belen’i tanıyamayacağınızı taahhüt ediyorum sizlere” açıklamalarına yer verdi. Konuşmalarının ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadınlara karanfil dağıtan Ak Parti Belen Belediye Başkan Adayı Adnan Vurucu, kadınsız bir toplumun düşünülemez olduğuna vurgu yaptı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.