Hatay sizlerle gurur duyuyor!

vergii ödül (10)
25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Hatay’da gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleriyle, en çok ihracat, yeni yatırım, yeni istihdam sağlayanlara ve meslekte 50 yılını dolduran mükelleflere ödülleri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katıldığı törenle verildi. Ödül törenine her sene olduğu gibi bu yılda İskenderun firmaları damgasını vurdu.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Zenginleşen ülkeyi fakirleştirmek istiyorlar. Üretim, ihracat yapan, vergi veren ve istihdam yaratan işadamlarına zarar vermek istiyorlar. Bunu başarabilmek için de her yolu deniyorlar” dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Antakya Ottoman Otel’de düzenlenen “Hatay’ın Şampiyonları” ödül töreninde vergi şampiyonlarına ödüllerini takdim etti. Tosyalı Dış Ticaret, Hatay’da 2013 yılında en çok ihracat yapan firma oldu. Tosyalı Dış Ticaret adına ödülü Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Adalet Eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’in elinden aldı.

VERGİSİNİ VEREN, YATIRIM VE İHRACAT YAPAN İŞ ADAMLARIMIZ BAŞIMIZIN TACIDIR
Hatay’ın şampiyonları ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, toplumun ihtiyaçlarını karşılamak üzere devlet tarafından gerçekleştirilen kamu hizmetlerinin en önemli kaynağını vergi gelirlerinin oluşturduğunu söyledi. Anayasamıza göre kamu mali sistemi için kamu gelirlerinin sağlıklı ve sürekli kaynaklardan çağdaş yöntemlerle toplanmasının önemine vurgu yapan Başkan Karaca, “2013 yılında 4 milyar 3 milyon lira vergi geliri tahakkuk etmiş olup tahsilât 3 milyar 440 milyon lira olarak gerçekleşmiştir. Vergi gelirleri tahsilâtında bir önceki yıla göre % 12 artış olmuştur. Tahsilât tutarına göre ilimiz Türkiye genelinde 8. sırada yer almaktadır. Tahsilât oranımız ise % 86 olup bu oran ile de Türkiye genelinde 7. sırada yer almıştır” dedi.

HATAY’IN KALKINMASINA KATKI BULUNAN İŞ ADAMLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ
Daha sonra konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de girişimci ruha sahip hemşehrilerinin dünyanın hemen her yerinde koşturduğunu, ekonomik faaliyetler sergilediklerini kaydetti. Ülkemizin toplam gayri safi yurtiçi hâsılasına ilk on il arasında yer alarak katkıda bulunduklarını vurgulayan Lekesiz, bununla gurur duyduklarını söyledi.

EĞER BU ÜLKEYİ SEVİYORSAK, KALKINMASINI İSTİYORSAK GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ
Türkiye’nin artık dünyanın en sağlam, istikrarlı ekonomilerinden birine sahip olduğunu belirten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise, dünyada yaşanan krizlerden etkilenmeyen, ekonomik istikrarı yükselerek devam eden örnek ülkelerden biri konumunda olduğunu söyledi. İstikrar adası olan Türkiye’yi istikrarsız bir adaya dönüştürmek istediklerinin altını çizen Elvan, “Zenginleşen ülkeyi fakirleştirmek istiyorlar. Üretim, ihracat yapan, vergi veren ve istihdam yaratan işadamlarına zarar vermek istiyorlar. Bunu başarabilmek için de her yolu deniyorlar. Eğer bu vatanı seviyorsak bu ülkenin insanını seviyorsak Türkiye’nin gelişmesini, büyümesini, güçlenmesini istiyorsak hep birlikte geceli gündüzlü çalışacağız ve buna müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

HATAY, ÜRETİMDE VE TİCARETTE EN ÖNEMLİ MERKEZDİR
Hatay’ın günümüzde hem üretim de hem de ticarette ülkemizin en önemli merkezlerinden birisi olduğunu ifade eden Elvan, bunu da ülkemizin en büyük sekizinci vergi veren şehri olarak da kanıtladığını kaydetti.
İş adamlarının yatırım ve üretim yapabilmesi için nelere ihtiyaç duyduğunu bildiklerini vurgulayan Bakan Elvan, son 11 yılda birçok teşvikler ve istihdam destekleri sağladıkları, bankacılık sistemini sağlamlaştırdıkları, faizleri düşürdüklerini ve birçok ülkeyle ikili anlaşmalar neticesinde vizeleri kaldırdıklarını belirtti.

HATAY’IN 2023 HEDEFLERİ ÇOK YÜKSEK
Alt yapı yatırımlarını gerçekleştirdiklerini, üretim ve ticaretin önündeki engelleri kaldırdıkça da dış ticaretin büyüdüğünü, geliştiğini ifade eden Elvan, ihracatın 36 milyar dolardan 152 milyar dolara ulaştığını, Hatay’ın ise 2 milyar 85 milyon dolarlık ihracatıyla ülkemizin en fazla ihracat yapan onuncu şehri konumuna geldiğini söyledi. Ülkemizin en büyük 500 şirketinin 12’sinin de Hatay’dan çıktığının altını çizen Elvan, Hataylı üretici, sanayici ve ticaret erbabının bir yılda 3,5 milyara lira yakın vergi ödediğini, ancak bunun yeterli olmadığını, hem Hatay’ın hem de ülkemizin 2023 hedeflerinin çok daha yüksek olduğunu kaydetti.

VERGİ ŞAMPİYONLARINA ÖDÜL YAĞMURU
Konuşmaların ardından 2013 beyan dönemi ile Hatay’da ilk beşe giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleriyle, kentte en çok ihracat, yeni yatırım, yeni istihdam sağlayanlara ve meslekte 50 yılını dolduran mükelleflere plaket verildi. 2013 Vergilendirme Dönemi Yıllık Gelir Vergisi Rekortmenleri’nde birinci sıra yine değişmedi. İş adamı Recep Atakaş, Gelir Vergisi Rekortmenleri’nde ilk sırada yer aldı. Atakaş’ı Kemal Altunay, Necmi Asfuroğlu, Ahmet Uğur Mengillioğlu, izledi. Gelir Vergisi Rekortmenlerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ödüllerini takdim etti.

VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİNE İSKENDERUN FİRMALARI DAMGA VURDU
2013 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Rekortmenleri sıralamasına da İskenderun firmaları damgasını vurdu. Egemen İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi Kurumlar Vergisi Rekortmeni oldu. Egemen İnşaat sahibi Süleyman Çelik’e, 2. sırada yer alan Atakaş Ticaret ve Nakliyat A.Ş. adına Recep Atakaş’a Nursan Metalurji Endüstrisi Anonim Şirketi adına Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Keleş’e Fil Filtre Ltd. Şti. Adına Genel Müdür Can Teymur’a ödüllerini Hatay Valisi Celalettin Lekesiz takdim etti. Hatay’da en çok yatırım yapan mükellefler ise Atlas Üretim A.Ş. Limak Uluslar arası İskenderun Liman İşletmesi A.Ş ve Egemer Elektrik oldu. Limak adına ödülü Limak Genel Müdürü Cem Aysel’e CHP Genel Başkanı Yardımcı Nihat Matkap takdim etti.

TOSYALI HOLDİNG YİNE FARK YARATARAK İHRACAT ŞAMPİYONU OLDU
Ülkemizin ve bölgemizin sanayi alanında lokomotifi olan, ihracatın ve istihdamın artmasında önemli pay sahibi olan Tosyalı Holding her yıl olduğu gibi bu yılda vergi ödüllerine abone oldu. Hatay’da 2013 yılında en çok ihracat yapan Tosyalı Holding’e ait Tosyalı Dış Ticaret, İhracat Şampiyonu oldu. Tosyalı Dış Ticaret adına ödülü Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Adalet Eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’in elinden aldı. Yine en çok ihracat yapan firmalar olan İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. ve Nursan Metalurji Endüstrisi A.Ş’ye de ödüllerini Ergin takdim etti.

İSKENDERUN SEVİLEN, SAYILAN İSMİ TAHSİN MUTLUAY ONURLANDIRILDI
Öte yandan 25. Hatay Vergi Şampiyonları ödül töreninde bu yıl farklı ve anlamlı ödüller verildi. Hatay’da meslekte 50 yılını dolduran mükelleflere ödül verildi. İskenderun’un sevilen ve sayılan isimlerinden biri olan Bakkallar ve Bayiler Odası Eski Başkanı Tahsin Mutluay da ödüle layık görüldü. Ülkesine 50 yıl kesintisiz hizmet eden ve kentimizde her kesimden insanın saydığı ve sevdiği bir kişilik olan Tahsin Mutluay’a ödülünü Adalet Eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.