Çocukların sağlığı öğretmenlerin kontrolünde!

gelisim1
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Tırtıl Kreş’te çocukları sağlık kontrolünden geçirdi ve öğretim elemanlarına acil durumlarda yapılması gereken pratik ve hayat kurtaran ilk yardım bilgilerini aktardı.
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Doktor Salih Yılmaz ve ekibinin yaptığı sağlık taraması ve bilgilendirme toplantısı öncesi görüşlerini aktaran Tırtıl Kreş işletmecisi Demet Özal, sosyal sorumluluk projelerini aksatmadan sürdüren Gelişim Hastanesi yönetimine teşekkür etti ve bir çok konuda eksiklerini bu yolla tamamlamak fırsatı bulduklarını söyledi. İlk yardım bilincinin özellikle okul öncesi öğretim kurumlarında yerleşmesi gerektiğine vurgu yapan Demet Özal, ebeveynlerinden çok öğretmenleriyle vakit geçiren çocukların sağlıklarının güvence altına alınması için ilk yardım eğitiminin özel önem taşıdığına dikkat çekti.
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Doktor Salih Yılmaz, sağlık taramalarından çok, çocuklarla gün boyu birlikte olan öğretmenlerin ilk yardım eğitimi almalarının önemli olduğunu belirterek, amaçlarının ilk yardım konusunda farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.
Doktor Salih Yılmaz şöyle konuştu: “Sosyal Sorumluluk Projemiz kapsamında okul öncesi eğitim kurumlarında yaptığımız sağlık taramalarının haricinde onları ailelerinden daha çok gören öğretmenlerine de vereceğimiz eğitimler de ön plana çıkıyor. Çünkü şunu görüyoruz ki acil servislerimizde yapılan muayenelerimizde bize gelene kadar hastalara özellikle çocuk hastalara yapılan müdahalelerde ciddi yanlışlıklar var. En büyük sorunda bu yanlışlıkları doğru bilinerek yapılması burada öğretmenlerimize ailelerinden daha fazla zaman geçirdikleri için bize gelmeden önce veya doktora gelmeden önce burada acil bir durumda kendi ellerinden gelen, ne yapabilirler ya da doğru bilinene yanlışları nasıl düzeltebilirler onları anlatıyoruz. Burada örnek veriyorum çocuklar yemek yiyorlar yemek yerken en basit örneğiyle boğazına bir şey takılan bir çocuk için yapılabilecekleri en doğru en hızlı müdahale nedir bunları anlatıyoruz. Bu şekilde onları bilinçlendirerek daha fazla çocuğa daha doğru müdahalelerle ulaşmış oluyoruz.”
gelisim

Önceki İçerikİbrahim Gül; ‘Çok Amaçlı Mahalle Kompleksi Kuracağız’
Sonraki İçerikAli Kılıç Çirkin, “Başkan Civelek halkı kandırmaktan başka bir şey yapmıyor”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.