Bakan Akif Çağatay Kılıç, İskenderun Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptı

bakan kilic3
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İskenderun Gençlik Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Kılıç, açılışta yaptığı konuşmasında, merkezin kısa sürede tamamlanıp hizmete açıldığını hatırlattı.
Yapılan yatırımların kısa sürede hayata geçirilmesinin, icraat politikasına uygun olduğuna işaret eden Kılıç, “Bu, ucu açık temel atmalarla bizim işimizin olmadığı, tarihini verdiğimiz ve tarihini tuttuğumuz, hatta erkene çektiğimiz bir dönemin, yani verilen sözlerin en kısa sürede yerine getirilmesi anlamına gelen bir icraat, icraat politikasının uygulandığı anlamına geliyor” diye konuştu.
Kılıç, gençlik merkezlerinin birer servet olduğunu, gençlerin buralardan hakkıyla faydalanması gerektiğini belirtti.

‘OLİMPİYAT HAZIRLIKLARINI 18 AYDA TAMAMLADIK’
17. Akdeniz Oyunlarının, geçen yıl Mersin’de yapıldığını anımsatan Kılıç, organizasyonun Yunanistan’da yapılacağını, fakat oradaki olumsuz ekonomik gelişmeler yüzünden Türkiye’de gerçekleştirilmesi için davet yollandığını söyledi. Normal şartlar altında bu tür organizasyonlara için hazırlıkların yaklaşık 6 yıl sürdüğünü vurgulayan Kılıç, Türkiye’de bu hazırlıkların 18 ayda tamamlandığını kaydetti. Akdeniz Oyunlarındaki başarının, milletin ve devletin iradesiyle gerçekleştiğine dikkati çeken Kılıç, şöyle devam etti:
“Bu, milletimizin, devletimize kazandırdığı gücün ve onun nezdinde bir iradenin ortaya koyuluşu, yani Türkiye Cumhuriyeti devletinin iradesini, milletinin iradesini ortaya koyan Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bir başarısıdır. Başbakanımızın garanti mektubunun bizzat altını imzalayarak hükümet garantisi verdiği bu çalışma, Ak Parti kadrolarının, hükümetinin gece gündüz durmadan çalışmasıyla hayata geçmiştir. Dolayısıyla biz 12 yıl boyunca ‘daima hizmet, daima millet’ dedik. İnanıyorum ki yaklaşan yerel seçimlerde de Hatayımızda başarılı olacağız.”

İSKENDERUN’A HAYIRLI OLSUN!
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de açılışı yapılan spor merkezinin başta gençler olmak üzere tüm halka hayırlı olmasını diledi. Sporun, tüm dünyada milletlerin tanınmasında etkili olduğunu ifade eden Lekesiz, geleceğin yıldızlarının yetişebilmesi için bu tür merkezlerin önem taşıdığını aktardı.
Eski Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin ise hükümetin 12 yılda yaptığı yatırımlardan bahsetti.
Konuşmaların ardından Kılıç ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kestikleri merkezi gezdi. Kalemle çizilmiş portresi hediye edilen Kılıç, resim sergisi açan öğrencilerle yağlı boya resim yaptı. Bakan Kılıç, merkezdeki spor salonunda basketbol topunu potaya attı.
Törene; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, çevre ilçe kaymakamları, Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Kamil Türkdönmez, Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yaran, belde belediye başkanları, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M. Fatih Tosyalı, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, DTO Başkanı Bülent Kavsak, oda başkanları ve çok sayıda işadamı katıldı.
bakan kilic

bakan kilic1

bakan kilic2

bakan kilic3

bakan kilic4

bakan kilic5

bakan kilic6

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.