Traş A Belgesi almaya hak kazandı

ender traş
İskenderunspor’un yetiştirdiği ve Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olan Ender Traş, futbolculuktaki başarısını Teknik Direktörlükte de göstermek için önemli adımları atmaya başladı. Traş, UEFA tarafından verilen A belgesini almaya hak kazandı. Türkiye’de çok sayıda kişinin beklediği A belgesi sınavına davet edilen Teknik Direktör Ender Traş girdiği bu sınavdan başarılı çıkarak belgeyi almaya hak kazandı. Traş Cuma Keseroğlu’nu ziyaret edip sorduğu soruları cevapladı

Hatay takımları her geçen gün eriyorlar sebepleri nelerdir?

Hatay’da bulunan tüm profesyonel takımlarının başarısız olmaları beni fazlasıyla üzüyor. Tüm takımlarımızın başarılı olmasını istiyor ve diliyorum.

Takımların başarısızlığı bölgeyi bilmeyen hocalardan olabilir mi!

Kesinlikle olabilir. Bölgeye baktığımız zaman şu anda sadece Hatayspor’un hocası bölgemizin insanı ve oldukça da başarılı son zamanlarda birkaç beraberliği oldu. Ancak genele baktığımızda çok başarılı. Ancak Demirçelik, Kırıkhan ve Payas bölgelerinin dışındaki hocalarımızla çalışıyorlar. Bazen olumsuzlukları kaldırmak zor oluyor. Ama bu bölgede bu takımlarımızı çalıştıracak kabiliyete sahip çok sayıda hocalarımızın olduğunu düşünüyorum.

Payas senin evladın gibi.. Hem senin ilk hocalık döneminde bir Bal liginde ki takımı profesyonel yaptın sonra ayrıldın! Duyguların nasıl?

Payas benim için çok önemli ve özeldir. Gerçekten el bebek gül bebek hazırladığımız ve büyük emeklerde lige çıkarttığımız takımımız Türkiye’de hep ilklere imza atarak şampiyon oldu. Bu nedenle çok mutluyum. Orada hayallerim çok büyüktü. Ama birkaç maçta son saniyelerde yediğiz gollerden dolayı beraberlikler oldu. Bu nedenle bende takımın önünü açmak, yönetimin elini rahatlatmak için görevi bıraktım. Onların mağlubiyetlerini duyunca çok üzülüyorum. Payas’ta emeğim çok fazla benim bir parçam gibi diyebilirim. Çok değerli Belediye Başkanı Bekir Altan, gerçekten çok ciddi destekler verdi. O takımın bu duruma gelmesinde yönetimin Belediye Başkanını katkıları unutulamaz.

Geçtiğimiz Günlerde UEFA A belgesi sınavına gittiniz. Sınav nasıl geçti?

Oldukça başarılı geçti. Bu A belgesini almak için çok kişi sıraya girmişti. Ama az sayıda kişiyi davet ettiler. Bende aralarında olmamdan dolayı mutluyum. Emeğimizi herkes görüyor. Bundan sonra işimize bakarak Türk futbolunun gelişmesi için elimden gelinin en iyisini yapmaya çalışacağım.

Bölgede başarılı olanları kimse çekemez. Sende bu sıkıntıyı yaşadın mı?

Yaşamaz olur muyum? Zaten en büyük kaybımız bundan kaynaklanıyor. Burada kim başarılı olursa hemen aşağıya çekilmek isteniyor böyle bir yere gidemeyiz.

Önceki İçerikGül’den anlamlı ziyaret
Sonraki İçerikPazar esnafından Seyfi Dingil’e tam destek
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.