HATAY’IN BİLEK GÜREŞİ ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

bilek1
Türkiye Vücut Geliştirme Fitnes ve Bilek Güreşi Federasyonu İl Temsilciliği tarafından organize edilen, Bilek güreşi Hatay il seçmelerinde sporcular şampiyonluk için mücadele etti.
Antakya Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen Bilek güreşi Hatay il seçmelerine, Türkiye Vücut Geliştirme Fitnes ve Bilek Güreşi Federasyonu İl Temsilcisi Nurten Kanal, Bilek Güreşi Federasyonu İl Temsilciliği Basın Danışmanı Hüseyin Zorkun, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Hasan Özyurt, il hakemleri, sporcular ve geniş bir izleyici kitlesi katılım gösterdi.
Heyecanlı geçen müsabakalarda, 20 kadın ve 40 erkek olmak üzere toplam 60 sporcu şampiyonluk için centilmence mücadele etti.
Türkiye Vücut Geliştirme Fitnes ve Bilek Güreşi Federasyonu İl Temsilcisi Nurten Kanal yaptığı açıklamada şehrimizde bilek güreşi branşına olan ilgi ve sevginin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Şehrimizde yaptığımız bilek güreşi teşvik müsabakaları büyük ilgi görmeye başladı. Bayanlarımızın da ilgi göstererek bu branşta mücadele etmesi bizleri ayrıca mutlu ediyor. Hatay ve Türkiye geneli bir çok şampiyon yetiştireceğimize inanıyorum” dedi.
Bilek Güreşi Federasyonu İl Temsilciliği Basın Danışmanı Hüseyin Zorkun yaptığı açıklamada, bu yarışmada dereceye giren şampiyonların 6-9 Mart 2014 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak olan, Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’na katılacağını ve şehrimizi temsil edeceğini belirterek, ” Şehrimizde bu branşta çok başarılı sporcular var. Antalya’da katılacakları Türkiye şampiyonasında şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine ve başarılı sonuçlar alacaklarına inanıyoruz” dedi.
Heyecanlı ve zevkli geçen müsabakalar sonrasında, dereceye giren sporcular şu şekilde belirlendi. İşte bilek güreşi şampiyonları:
Bayanlar: Ümmü Aslan (60 kg), Sultan Danışman (70 kg), Naime Kelahmetoğlu (80 kg), Edibe Kanal (100 kg) kilolarında birinci olarak şampiyonluklarını ilan ettiler.
Erkekler: 18 yaş altı 90 kg Malik Cem Oflazoğlu, 21 yaş altı Fevzi Can Coşkun, 75 kg 21 yaş altı Ali Ünsal, 85 kg 21 yaş altı Cengizhan Başar, 18 yaş altı 70 kg Yasin Hadduroğlu, Büyük Erkekler: 65 kg Sabri Karademir, 75 kg Yusuf Pehlivan, 95 kg Kenan Cuneydioğlu, 110 kg Doğan Cuneydioğlu.
Şampiyonada ilk 3’e giren sporcular başarı belgesi ve madalya ile ödüllendirildiler. Bu arada müsabakaları başarı ile yöneten hakemlere de başarı belgeleri verildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.