Sadullah Ergin; ‘İskenderun yaşanabilir kent haline dönecek’

bakan isk
AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, İskenderun’da sürdürdüğü seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Seçmenlerle her mekânda buluşma imkanı bulan Ergin, İskenderun İlçesi’nin kıskanılan ilçe statüsüne geçirmek üzere plan ve projelerinin hazır olduğunu ifade ederek, “İskenderun yaşanabilir kent haline dönüştüreceğiz” dedi.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, AK Parti İskenderun Belediye Başkan adayı Seyfi Dingil, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Yaran, İskenderun OSB ve MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı ve belediye meclis üyesi adaylarından oluşan heyet ile AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, İskenderun İlçesi’nde çalmadık kapı, gezmedik sokak bırakmadı.
Sabah erken saatlerde başlayan seçim gezi maratonu gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
İlk olarak Davut Şirketler Gurubunun konuğu olan Ergin, sırası ile Abdullah İnan, Davut Beton, Edip Metal, Öztrans, Yazıcılar, Ekinciler, Şampiyon Filtre, Bamaks Ambalaj, Befasa, Tebo, Atlas Enerji, Assan Panel ve Akçelik Firma sahipleri ve çalışanlarını ziyaret ettikten sonra Sakarya Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

‘DENİZDEN FAYDALANACAKSINIZ’
Ergin, İskenderun’un artık AK Partili bir belediye başkanı tarafından yönetilmesi gerektiğini belirterek, “İskenderun ilçesinin denizi var. Deniz bugüne kadar kenarında çay kahve içip olta ile balık tutmak amaçlı kullanılıyor. Biz 30 Mart tarihinde İskenderunlulardan yetki alırsak, İskenderun denizini çok amaçlı kullanarak İskenderun ekonomisine büyük katkı sağlayacağız. İskenderun ilçesine yapılacak Kurvaziyer limanı ile 3-4 bin kişilik gemiler, bir günlük veya iki günlük konaklama imkânı bulacak. Bu gemilerin yolcuları İskenderun İlçesi’nde yapacağı alış veriş ile esnafa büyük katkı sunmuş olacaktır” dedi.
Bu arada İskenderun’da tersane yapılacağını ifade eden Ergin, “Gemilerin bakım ve onarımlarının yapılacağını ve söküm işlerinin gerçekleştirileceği tersane yapılarak denizcilik sektöründe büyük ilerlemeler kaydedeceğiz. Bu projeyi İskenderun Deniz ve Ticaret Odası ile beraber yürüteceğiz. Tersane sayesinde gemi sökümü yapıldıktan sonra elde edilen hurdalar haddehanelerde işlenecek. Bu da haddehaneler için ayrı bir gelir kapısı olacak” dedi.

‘YAYLA TURİZMİNE AĞIRLIK VERECEĞİZ’
Hatay’a 11 yıllık zaman zarfında hava limanı, üç baraj, ilçeler arası bölünmüş duble yollar, göletler, hastaneler, okullar, resmi kurum binaları yapıldığını ifade eden Ergin; “İskenderun İlçesi’nde yayla turizmine ağırlık vereceğiz. Ormanlarımız atıl durumda bulunuyor. Bu yerlerin değerlendirilmesi, yapılacak olan seyir terasları, teleferik ve yamaç paraşütü ile İskenderun’a ayrı bir değer katacağız. İskenderun Ormanlarını yaşanabilir bölge haline getireceğiz. Bunların dışında İskenderun için çok daha önemli olan Amanos Tüneli’nin proje ihalesi’nin yapılmasıdır. Amanos tüneli sayesinde uçsuz bucaksız bir yatırım alanı sizleri bekliyor. Erzin’e kadar uzanan kıyı bandında yatırım yapılacak bir metrelik yer kalmadı. Bu tünel ile işadamları Hassa Kırıkhan bölgesinde bulunan tarıma elverişli olmayan arazilere fabrika kurma imkanı kazanmış olacak” dedi.

‘İŞÇİLERİN KIYMETİ ARTACAK’
Organize Sanayi Bölgesinde işyeri sahipleri ve çalışanlarla önce öğle yemeği yiyen ve sonrasında sohbet etme imkanı bulan Ergin, “Çalışan kesimler olarak işçilerin kıymeti bu tünel sayesinde daha da fazla artacak. Amanos Tüneli ile Hassa ve Kırıkhan çevresine yüzlerce fabrika kurulacak. Kurulan fabrikaların işçiye ihtiyacı olacak. Binlerce gencimiz bu fabrikalarda çalışarak iş ve aş imkanına sahip olacak. Üretmeden büyük ülke olunmaz. Üretmeden kalkınmak mümkün değildir” dedi.
Bu hizmetlerin yapılması için öncelikli olarak İskenderun halkının destek vermesi gerektiğini ifade eden Ergin, “İskenderun halkı AK Parti’ye destek verirse bu büyük projeler hizmet olarak bu topraklara dönecektir. Allah’a çok şükür hizmet bakımından neye söz verdiysek onu yerine getirdik. Yapmayacağımız hizmetin sözünü vermedik. Bu nedenle bu projelerin hayata geçmesinde Ankara’daki merkezi hükümetinde desteğini alarak mevcut projelerin kısa zaman zarfında tamamlanmasını sağlayacağız. Hedefimiz, İskenderun ve Hatay halkının refah içinde yaşamlarını sürdürmeleridir. Hatay’ın var olan potansiyelini harekete geçirmek sureti ile ekonomimizi güçlendirmektir. Hatay böylelikle ilk beş vilayet arasında yer alacaktır” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.