Metin Önde uyardı; ‘Hisselerinizi satmayın!’

Orhan Türk Metal (2)
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil, kalabalık bir ekiple Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Sorumlusu Metin Önde’yi ziyaret ettiler.
Oldukça samimi ve sıcak bir sohbet havasında geçen ziyarette konuşan Metin Önde, siyaset üstü kurum olan Türk Metal Sendikası’nın tüm siyasi partiler ve görüşlere eşit mesafede olduğuna dikkat çekerken, Hatay ve ilçelerinde hayırlı olanın kazanması dileklerini iletti.
Türk Metal Sendikası’nın izlediği sosyal sendikacılık yönüne de vurgu yapan Metin Önde şöyle konuştu:
“Biz iki tarafı da birbirine mecbur etmeden gönüllü bir yolculuk yapılmasından yanayız, ücret sendikacılığından çok sosyal sendikacılık yapılması yolunda bir mücadele veriyoruz.”
Orhan Türk Metal (1)
‘İLKELİ VE DİK DURUŞUNUZU BİLMEYEN YOK’
“Kardeşim” diyerek hitap ettiği Metin Önde’ye duygularından dolayı teşekkür eden AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil, Metin Önde’yi ise şöyle özetledi: “İlkeli ve dik sendikal mücadelenizi Hatay’da bilmeyen yok. Çok iyi bir insan, iyi bir teşkilatçı ve ekibine sahip çıkan birisiniz. Verdiğiniz mücadelede sizlere başarılar diliyorum.”

‘ALINTERİ KARŞILIĞINI BULMALI’
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da yaptığı konuşmada, yapılan sendikal mücadelenin, ülkenin gelişmesi ve büyümesi için alın teri döken işçinin refah düzeyini arttırmayı amaçlaması nedeniyle kutsal bir görev olduğunu belirterek. Metin Önde’ye mücadelelerinden dolayı kutladı ve şöyle konuştu: “Ülkenin üretimini, büyümesini ve gelişmesini sağlayan, alın terini ülkemizin geleceği için döken işçi kardeşlerimizin haklarını, yaşam şartlarının iyileşmesini sağlıyorsunuz. Kalkınamazsanız, büyüyemezsiniz başkalarına muhtaç kalırsınız. İskenderun’da kardeşliği, huzuru sürdürerek çalışmaları yapıyoruz. İskenderun’da Seyfi Dingil ve ben Ankara’dan olmak üzere bölgemizin huzuru, kalkınması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

ÖNDE UYARDI; ‘HİSSELERİNİZİ SATMAYIN!’
İsdemir’de işçilerin sahibi olduğu hisselerin devri konusunda gösterdiği çabadan dolayı telefonla görüştüğü Adalet Eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’e tüm İsdemir çalışanları adına teşekkür eden Metin Önde, yaptığı uyarıyla da dikkatleri çekti:
“Adalet eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Adayı Sadullah Ergin’in İsdemir hisseleri konusunda yoğun emekleri var. Bu emekler sonucunda Türk Ticaret Kanunu’nun da bir yere gelmesi, İsdemir’in de gidecek yerinin kalmamasından dolayı 13 Şubat tarihi itibariyle yönetim kurulu toplandı hisselerin pay defterine yazılması karara bağlandı. 40 gün içerisinde gerçek kağıtlar basılarak pay sahiplerine dağıtılacak. Hisse senetlerini ikinci ve üçüncü şahıslar tarafından alınıp-satılması veya nakde çevrilmesi söz konusu olacak. Borsanın bir alt kanalı olan serbest işler platformunda alınıp satılması hakkı getiriyor. Hissedarlar acele etmesinler, İsdemir borsaya girmeden hisselerin gerçek değerini bulmak şansı yok. 11 yıldır beklenen yılan hikayesine dönen hisse mevzusu en azından işçimizin yarasına merhem olsun isterim.“

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.