Çiftçilerden, Sadullah Ergin’e tam destek!

ciftci bakan2
AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, 30 Mart yerel seçimler öncesinde yaptığı çalışmalara tam hız devam ediyor. Hamamat Termal Otel’de düzenlenen yemekli toplantıda Amik Ovası çiftçisi, Ergin’in Hatay’a özellikle Reyhanlı İlçesine kazandırdığı yatırımlardan ötürü teşekkür etti ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında görmek istediklerini söylediler.
Amik Ovası çiftçileri adına ev sahipliğini Fatih Mursaloğlu’nun yaptığı toplantıya AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, AK Parti İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Antakya Ticaret Borsası Başkanı M.Ali Kuseyri, Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Reyhanlı Ticaret Borsası Başkanı ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Amik Ovası çiftçisi katılım gösterdi.
Toplantı’nın açılış konuşmasını ev sahibi Fatih Mursaloğlu yaptı. Mursaloğlu konuşmasında Amik Ovası çiftçilerinin yıllardır kaderlerine terk edildiğini ifade ederek, “Sizin döneminizde Hatay ve özellikle Reyhanlı çevresine yapılan yatırımlar ile Amik Ovası çiftçisi’nin yüzü gülecektir. Bu nedenle kalbimizin en derinlerinden şükranlarımızı sunarız. Ova çiftçisi olarak Tedaş’a kayıtlı 4000 tarımsal sulama abonesi var. Çiftçiler olarak ektiğimiz mahsulleri sulamak üzere yer altı sularını kullanıyoruz. Reyhanlı Barajı’nın yapılması ve bunun yanında kapalı devre sulama sisteminin aynı anda devreye geçirecek olmanız bizdeki elektrik sarfiyat yükünü tamamen ortadan kaldıracaktır. İnşallah, sizi Büyükşehir Belediyesi makamında başkan olarak görürüz” şeklinde konuştu.
AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, yapılan konuşma sonrasında toplantıya ev sahipliği yapan Fatih Mursaloğlu, Oda Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile Amik Ovası çiftçilerinin katılım göstermesi ve verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Milletin hizmetkarı olmak üzere siyaset yaptıklarını hatırlatan Ergin, “Bizler koltuk meraklısı değiliz. İşimiz, milletimize hizmet etmektir. Milletimiz için varız. 2002 yılında milletimizin verdiği destek ile AK Parti iktidar oldu ve elde ettiği siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde gerek Türkiye genelinde gerekse Hatay genelinde yatırımlar yaptı. Hatay’ın eskiden kalan alacaklarını tahsil etmek üzere bizlere vekalet verdiniz. Bizde bu vekalet ile yola çıktık ve Allah’a çok şükür Hatay elde ettiği kazanımlar ile farklı noktaya geldi. Reyhanlı Barajı’nın adını bile anmaya çekinen siyasilerin olduğu dönemler yaşandı. AK Parti döneminde bir başka vilayette aynı anda üç barajın inşasının olmadığını geçtiğimiz günlerde 14 büyük projenin temelini atmak üzere misafir ettiğimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’da teyit etti. Amik Ovası’nda toplulaştırma ihalesi yapıldı ve bununla birlikte yollar, kapalı devre basınçlı sulama sistemi de aynı anda yapılacak” dedi.
Erzin, Dörtyol, Payas ve İskenderun çevresinde bulunan narenciye bahçelerinin sulanmasına yönelik çalışmaların tamamlandığını hatırlatan Ergin, “Narenciye bahçelerinin de sulama sistemleri tamamlanmak üzere. Böylelikle Hatay genelinde normal yollarla %16 oranında sulanabilir araziler, %90 oranına çıkacak. Çiftçimizin yüzü gülecek. Çiftçimiz kazan kazan formülü ile gelirini fazlasıyla katlamış olacak. Reyhanlı Barajı’nın 2015 Mayıs ayında devreye girmesi ile Amik Ovası çiftçisi, Tedaş’a ödediği paraları çocuklarının nafakası olarak bir kenara ayıracak” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.