Aflaz; ‘150 kişi istifa ettik’.. İkizek; ‘İsimlere ulaştık, birçoğunun haberi yok!’

akparti2-1

AK Parti Belediye Meclis Ahmet Dönmez’in istifasından sonra, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İskenderun İlçe Teşkilatı’nda 150 kişi adaylık sürecine tepki olarak istifa etti.

İlçe teşkilat binası önünde basın açıklaması yapan AK Parti eski yönetim kurulu üyesi Ercan Aflaz, AK Parti Adalet eski bakanının adaletsiz bir şekilde genel merkezi arayarak adaylığı 3 saat süren Mehmet Soydan’ın ismini değiştirdiğini iddia etti. Aflaz konuşurken, partide barkovizyonun sesi yükseltilerek, konuşmasına engel olunmak istendi. Bu arada AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Tayfur İkizek, istifa ettiği iddia edilen listelerdeki birçok isme ulaştıklarını, fakat haberlerinin olmadıklarını ileri sürdü.

Bu meselenin sadece Soydan meselesinden çıktığının altını çizen Aflaz, ”Sayın adaletsiz bakana soruyoruz; Bugün tüm şehirde Milletvekili Orhan Karasayar’ın ve şimdi bir birine düşmüş bazı aday adayı arkadaşların aday değiştrimezseniz istifa ederiz dediği ve bundan dolayı da hızlı bir şekilde geri adım attığınız iddia ediliyor. Nedir sizdeki bu korku? Yarın sizi tehdit ve şantaj edenler meclis listesine giremeyince istifa ederlerse ne değişmiş olacak? Peki yine siz değilmisiniz Genel Merkez SKM Başkanı’nı arayıp İskenderun adayında sıkıntı var değiştirmemiz lazım diyen? Sonra da Soydan’ın ismini Başbakan değiştirdi diye söyleyen yine siz değilmisiniz” ifadelerine yer verdi.

Hep aynı yalanlarla 14 yıldan bu yana kendilerini Hatay’da kral ettiklerini söyleyen Aflaz, kimsenin çıkıp kral çıplak diyemediğini, zulme rıza göstermemek için kral artık çıplak, firavunlaşmış insanların yayında yer almıyoruz diye vurguladı.

Daha sonra 150 kişinin isminin yer aldığı dosyayı İlçe Teşkilatı’na bırakan Aflaz, şuan için hiç bir partiyi destekleme kararı almadıklarını fakat AK Parti’ye oy vermeyeceklerini belirtti. Bu arada AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Tayfur İkizek, istifa ettiği iddia edilen listelerdeki birçok isme ulaştıklarını, fakat haberlerinin olmadıklarını ileri sürdü.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.