MÜSİAD Suriyeli mültecilerin yaralarını sardı‏

müsiad yardim

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sektör Kurulları tarafından başlatılan kampanya ile toplanan içinde; gıda, sağlık, tekstil, oyuncak v.b ürünlerin yeraldığı 5 tır dolusu yardım malzemesi ve bir miktar nakdi para düzenlenen bir törenle Hatay’da bulunan Suriyeli Mültecilere teslim edildi.

Üç bin kişiye Deniz Feneri Derneği’nin lojistik desteği ile ulaştırılacak olan yardımların dağıtım töreninde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Peygamber Efendimizden öğrendiğimiz Ensar ve Muhacir dayanışmasını elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M. Fatih Tosyalı’nın da katıldığı etkinlikte konuşan Olpak bu konuda duygularını şu şekilde dile getirdi;

“Bugün burada bir düğün salonunda bir aradayız. Gönül isterdi ki burada farklı bir sebeple olsaydık ama burada dostlarımızın Suriyeli kardeşlerimiz yaralarını nasıl sarabilirizi konuşmak için buradayız. Maalesef sizin dramınız 3 yılı aşkın süredir bizimde yüreğimizi dağlayarak devam ediyor. Belki öğrenmişsinizdir bizim bir atasözümüz var bülbülü altın kafese koysalar yine de vatanım demiş. Elimizden geldiğince biz burada Türk devleti ve vatandaşları olarak peygamber efendimizden öğrendiğimiz ensar ve muhacir dayanışmasını elimizden geldiğince yapabilmek için çalışıyoruz.”

müsiad yardim1

‘İNŞALLAH BU ACI KISA SÜRER’

Genel Başkan Nail Olpak konuşmasına şöyle devam etti:

“MÜSİAD olarak da o dramın ilk günlerinden bu yana sadece bugüne dair bir dayanışma değil elimizden geldiğince tüm şubelerimizle bunu sürdürdük. İnşallah bu acı kısa sürer ama uzun sürmesi durumunda tabii ki temenni etmemekle birlikte biz bu yardımlarımıza devam edeceğiz. Tabi ki hayat devam ediyor ihtiyaçlar sadece buradaki koliler ile sınırlı değil. Daha dün sabah kendi yönetim kurulumuzda bu kardeşlerimizin eğitim durumları ile ilgili neler yapabilirizi de tartıştık. Gerek eğitim gerekse sağlık alanında yardımlarımızı sürdürmeye gayret ediyoruz. Gönül isterdi ki böyle bir düğün salonunda biz bu acıları değil farklı güzellikleri konuşsaydık. Ancak hayatımızın da bizim dinimiz gereği bize öğrettiği bir şey var hayat komple bir imtihan. Sizler bu noktada acıyla imtihan oluyorsunuz, bizlerde ne ölçüde yardım edip edemediğimizle Cenabı hak bu imtihandan hepimize layıkıyla geçebilmeyi nasip etsin.”

Yardım kampanyasında kendilerine Yardımcı olan Deniz Feneri Derneğine teşekkür eden Olpak; “Biz bu çalışmayı yaparken hakkını teslim etmemiz gereken başka dostlarımızda var aramızda Deniz Feneri derneği gerçekten yıllardır ihtiyacı olanlara ihtiyaçları ulaştırmada bizlerden çok daha fazla önde olan bir kurumumuz. Yine bu çalışmanın lojistik tarafını onlar götürüyorlar. Onlara da huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Daha fazla acılar yaşanmaması dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 

‘BİR İSTEDİK, BEŞ VERDİLER’

MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Ali Pınar Topdaş’da yaptığı konuşmada “Arkadaşlarımızdan bir istedik sağ olsunlar onlar beş verdiler” dedi. Topdaş yardım kampanyasını konusunda şunları söyledi;

“Zulüm altındaki kardeşlerimizin bizlere sığınmış olan Suriyeli kardeşlerimizin bir nebzede olsun yaralarını sarmak adına MÜSİAD olarak bir yardım kampanyası düzenledik ve sağolsun arkadaşlarımızdan biz bir istedik onlar beş verdiler. Allah MÜSİAD’li arkadaşlarımızdan kardeşlerimizden razı olsun bu yardımlarla inşallah Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını bir nebzede olsa sarmak istiyoruz.”

Konuşmaların ardından MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M. Fatih Tosyalı ile birlikte yardım kolilerini Suriyeli Mülteci ailelere teslim etti.

Önceki İçerikNazım Culha; ‘Karaağaç ve Nardüzü’nü birleştirip ilçe yapacağız’
Sonraki İçerikSevgililer Günü’nde 21 çifte nikah töreni
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.