Sadullah Ergin; “Önemli bir yatırım süreci bizi bekliyor”

bakan isadami1

AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, 30 Mart yerel seçimler öncesinde sürdürdüğü seçim çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor. Ergin, AK Parti iktidarı döneminde Hatay’a yapılan hizmetleri ve 30 Mart tarihinde yapılacak olan seçimlerde yetkili kılınması halinde Hatay’a yapılması planlanan projeleri paylaştı. İşadamları, projelerin sunumu sonrasında şaşkınlıklarını gizleyemedi, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’e tam not verdi.

Geçtiğimiz gün Büyük Antakya Oteli Salonu’nda Mehmet Sözer ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, AK Parti Antakya Belediye Başkan adayı İsmail Kimyeci, AK Parti İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, HESOB Başkanı A.Kadir Teksöz, Hatayspor Kulüp Başkanı Jan Baran, Antakya ve Hatay’ın önde gelen saygın işadamları ve STK temsilcileri katılım gösterdi.

Düzenlenen toplantı ile çeşitli meslek gruplarında faaliyette bulunan işadamları ile bir araya gelen AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, “Önemli yatırım süreci bizi bekliyor. AK Parti iktidarı döneminde Hatay’a yapılan yatırımları anlatmaktan, projelerimizi aktarmaya zaman bulamıyoruz” dedi.

3 ayrı barajın yapımına devam edildiğini ifade eden Ergin, “Hiç bir il’de aynı anda üç ayrı baraj yapımı yapıldığını duydunuz mu? Ama Hatay farklı. Hatay yıllar yılı alacaklarını bir türlü alamamış ve hak ettiği yeri bulamamış bir il’di. AK Parti iktidarı döneminde bunun böyle olmadığını tüm halkımız gördü” dedi.

Barajlar sayesinde çiftçinin, köylünün gelir seviyesinde büyük artışlar yaşanacağını ifade eden Ergin, “Çiftçimiz, köylümüz para kazanırsa, Hatay esnafı para kazanır. Çiftçimizin fazla gelir elde etmesi iç piyasanın da aynı anda hareketlenmesine sebep olacaktır” dedi.

2002 yılı sonrasında elde edilen siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde Türkiye genelinde yatırımların çığ gibi büyüdüğüne dikkatleri çeken Ergin, “Hatay’da bu yatırımlardan nasibini aldı ve almaya devam ediyor. Hava Limanımız kullanıma açıldı, 3 ayrı barajın inşası devam ediyor. İlçeler arası bağlantı yolları duble yol oldu. Ve bunların içinde en önemlisi ve sizleri yakinen ilgilendiren Amanos Tüneli projesi’dir. Amanos Tüneli projesi geçtiğimiz yıl Şubat ayında ihale edildi ve önümüzdeki aylarda temelini atacağız inşallah. 10 Km kapalı tünel ve 20 Km bağlantı yolu ile toplam 30 Km’lik yolla, İskenderun körfezine çıkmak mümkün olacak. İskenderun, Erzin bandı arasında fabrika kuracak yer kalmadı. Yatırımcıları bu nedenle Osmaniye’ye sevk ettik ve orada da 2 OSB kuruldu doldu. Kırıkhan-Hassa bandında binlerce dönüm boş arazilerimiz var. Bunları değerlendirmek Hatay’ın bu bölgesini kalkındırmak üzere böyle bir girişimde bulunduk. Bize maliyeti 1 katrilyonu bulan bu yatırım ile bu bölgede kurulması planlanan fabrikalar sayesinde çalışmak isteyen gençlerimize iş, aş imkanı doğacak. Hatay’ın sosyo ekonomik dengesi değişecek” dedi.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kazanması halinde Hatay genelinde yapacağı projeleri tek tek anlatma imkanı bulan Ergin, bugüne kadar yapılan yatırımların herkes tarafından bilindiğini belirterek, ‘Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz’ atasözünü hatırlattı ve “Kalkınma, hizmet, yatırım var. Geçmişten gelen alacaklarımız da var. Hatay için yapmayı planladığımız projeleri slayt sunum eşliğinde hepiniz gördünüz ve incelediniz. Bunlar hayal edilen yatırımlar değil, planlanmış, projelendirilmiş ve yetki bekleyen yatırımlar. Ankara’nın birikimini, Hatay’ın potansiyeli ile yoğurup Allahın izni ile Hatay ilk beş vilayet arasında olacaktır” şeklinde konuştu.

O kadar yoğun hizmetlere rağmen bu şehri köy görüntüsünden kKonuşmasının sonunda böyle bir toplantıyı tertipleyen hayırsever işadamı Mehmet Sözer’e teşekkür eden Sadullah Ergin, kendisini dinlemek üzere katılımda bulunan konukları tek tek uğurlayarak, çam fidanı hediye etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.