Yusuf Civelek Gürsel’de; ‘Az zamanda çok iş yaptık’

baskan gürsel

İskenderun Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Süleyman Uyar ile birlikte Gürsel Mahallesi sakinlerini ziyaret etti.

Eşi Dr.Ümran Civelek’in de katıldığı ziyarette, mahalle sakinlerine hitap eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Az zamanda çok iş yaptık” dedi.

Belediye Başkanlığının kutsal ve onurlu bir görev olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bizleri bu kutsal, onurlu makama sizler getirdiniz. Bizim de yapacağımız bu onurlu göreve layık olabilmektir. Belediye Başkanı şehremindir. Benim bir kırmızı çizgim var. Hayatımın sonuna kadar da bu böyle devam edecek, kul hakkı yememek. Kul hakkı yemek demek bir başkasının hakkını yemektir” diye konuştu.

2009 yılında göreve geldiği gibi su sorununun çözümü için çalışmalara başlandığını, Fransızlardan kalan eski içmesuyu şebeke çalışmasının tamamlandığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Evimizde musluktan su damla damla damlıyor, içimiz acıyor. Günde 75 bin ton su boşa gidiyordu. Şebeke kevgire dönmüştü. Şebekeyi değiştirdik, yolları asfaltladık. Aslantaş’tan su bağlandığında rahat rahat musluktan akan suyu içeceksiniz. Damacana suya para vermeyeceksiniz. Motorların gürültü kirliliğinden kurtulduk” dedi.

İskele, itfaiye, sosyal tesis, köprüler, taziye evleri, deprem çalışması, çöp fabrikası, ulaşım planı, imar planı, nikah salonu, sosyal tesisler gibi önemli hizmet ve çalışmalar yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Az zamanda çok iş yaptık. Halkımıza layık olmaya çalıştık. Başkanlık görevdir, meslek değildir. Bu halkın kutsal görevi, onurdur. Bu onura layık olmak lazım” şeklinde konuştu.

İskenderun’un altyapısının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Temelsiz her şey yıkılmaya mahkumdur. Altyapı bir temeldir. İskenderun’un temeli, yani altyapısı tamamlanmıştır. Üst yapıya başlıyoruz” dedi.

 

GÜRSEL MAHALLESİ SU BASKININDAN KURTULDU

Gürsel Mahallesi’nde bir kadının her yağmurda su birikmesinden dolayı çocukların kıyafetlerinin çamur olduğunu, bu halde eve ve okula gitmek zorunda kaldığını, yıllarca yaşanan bu soruna kimsenin çözüm getirmediğinden yakındığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Drenaj kanalı yaptık, bitti. Boyama, süsleme, akıyor. Altyapı olmadan olmuyor. Gürsel mahallesi bundan sonra sel baskını tehlikesinden kurtuldu. Altyapı altın gibidir. Altyapı geleceğe yatırımdır. Bu yatırımı yaptık. Hazineyi gömdük, çocuklarımıza, geleceğimize yatırım yaptık. Yağmurlar yağdığında göreceksiniz. Suyu içtiğiniz zaman vatandaş bunu görecek. Bu bir tarihtir, tarih” diye konuştu.

Kentsel dönüşümün kimseyi mağdur etmeden yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf  H.Civelek, AVM önünde üstgeçit, giriş katı balık pazarı katlı otopark, Gençlik Merkezi yapılacağını, emekliler için gereken desteğin sağlanacağını belirtti. Partililerin de katıldığı mahalle ziyaretinde, sakinler Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e sevgi gösterisinde bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.