Burundili işadamları İTSO’yu ziyaret etti

burindi itso

Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) yönetimi Afrika ülkesi olan  Burundili işadamları ile birlikte İTSO yönetimine ziyarette bulundular.

Burundi Cumhuriyeti Bölgesel Ticaret Odaları Başkanları ve işadamları TUSKON Çatısı altında Gaziantep’de düzenlenen toplantıya katılmak üzere Türkiye’ye geldiler. Hatay ve İskenderun’daki sanayi yatırımlarını da yerinde inceleyen heyete ev sahipliği yapan  KİSİAD Başkanı Tamer Eker, İTSO ziyaretinde yaptığı konuşmasında, “Tuskon Dünya Ticaret köprüsü toplantısı Gaziantep’de yapılıyor. Bu kapsamda dünyanın değişik ülkelerinden gelen yatırımcılar bölgemizdeki sanayi tesislerini de inceleme fırsatı buluyorlar. Burundi Cumhuriyeti’nde bulunan Türk Mütüşebbis işadamı Mustafa Aslan ise, ülkenin genel durumu hakkında İTSO yönetimine bilgiler vererek, “Burundili iş adamları şehrimizde özellikle inşaat sektörü, yapı ve denetim malzemeleri ile  ilgilendiler. Ülkelerinde özellikle enerji sorunları var. Bu bağlamda iki ülke arasında karşılıklı ticari ilişkiler arttırılabilir. Ayrıca, Türk iş adamlarımızı Burundi’de yatırım yapmamaları için hiçbir sebep yok” dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “İskenderun sanayi ve liman şehri, Türkiye’nin demir-çelik ihtiyacının yüzde 40’ı bizim bölgeden karşılanıyor. Filtre sektörü de bölgemizde çok gelişmiştir. İskenderun, Suriye sınırına yakın olması sebebiyle çok önemli bir konuma sahip. Bu bakımdan komşu ülkeleri bölgemizden çok büyük ihracatlar yapılmaktadır. Bu ihracatların büyük bir kısmı demir-çelik ve filtre sektörüdür” dedi.

Burundi heyetinin konuşmalarını tercüme eden İTSO Başkan vekili Çağrı Belibağlı ise, Burundi heyetinin İskenderun’daki yatırımları incelediklerini ve çok etkilendiklerini, İskenderun ile Burundi arasında ticari ilişkilerin olabileceğini söylediklerini ifade etti.

Burundi Bölgesel Ticaret Odaları Başkanı Econi Nijimbere, Hatay’da çok sıcak karşılandıklarını, İTSO heyeti tarafından kendilerine çok yakın ilgi gösterilmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, Burundi ile Türkiye arasında ticari yatırımların olabilmesi için gerekli girişimlerde bulunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Burundi Cumhuriyetinden gelen iş adamları arasında Niniahazwe Desire, Mamirakize Eriç, Muzameza Antaive, Firoz Mohhammed, Kubwaruçıra Servais ve Safari Selemami  Busimes de yer aldılar. Ziyaret sonrası ise  Burundi’ye has kahve İTSO yönetimine hediye edilirken, İTSO yönetimi de bu hediyeye jest olarak Burundi heyetine kahve ve fincan takımı hediye ettiler.

Önceki İçerikBaşkan Civelek İTSO yönetimini ziyaret etti
Sonraki İçerikİşçi Emekliler Derneği Kimyon’u kabul etti
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.