Tanışalım, konuşalım, uzlaşalım!

egitim

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen, MEB tarafından yürütülen “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı” kapsamında Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesi ve Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği “Tanışalım Konuşalım Uzlaşalım Projesi” nde bu güne kadar yapılan faaliyetler ve önümüzdeki günlerde yapılması planlanmış etkinliklerle, yapılabilecek konular hakkında görüş alışverişinin yapıldığı bir basın toplantısı tertiplendi.

Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda kahvaltılı olarak tertiplenen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, Şube Müdürü Hayrettin Tekdöş, Okul Müdürleri Kemal Karahan, Emrah Akı, Ali Arıkoğlu, Cemal Tabak ve Hakan Türkmen’in yanı sıra projede görevli öğretmenler ile basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Karahan; “Tanışalım, Konuşalım Uzlaşalım projemiz kapsamında el broşürü ve kitapçık bastırarak çok sayıda öğrencimize bilgilendirme yaptık. Kurum ve kuruluş ziyaretleri gerçekleştirdik. Sivil toplum Kuruluşlarına giderek projemizin içeriğini anlattık” dedi.

Karahan proje kapsamında Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda bir de panel düzenlediklerini hatırlatarak; “Önümüzdeki süreçte öğrenci ve öğrenci velilerini kapsayan kaynaştırma gezileri tertipleyeceğiz. Kaynaştırma gezilerine katılacakların seçimi belli kriterler göz önünde bulundurularak yapıldı. Gezilerimiz İç Anadolu Bölgesi (Nevşehir- Niğde), Akdeniz Bölgesi (Antalya-Konya), Güney Doğu Anadolu Bölgesi (Diyarbakır-Batman-Urfa) ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi (Mardin-Urfa-Gaziantep) olarak belirlenmiştir. Mart ayı içerisinde Demokrasi Bilinci Konferansı yapılacaktır. Ayrıca platformun belirleyeceği beş okulda Demokrasi ve İnsan Hakları Seminerleri verilecektir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya’da demokrasi eğitimin önemine değinerek; “İnsan Halkları Bilincini gençlerimize erken yaşlarda kazandırmak açısından önem verdiğimiz bir proje. Projeye katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederken, Dörtyol Atatürk Anadolu Lisesi ve Payas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İdareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi projede gösterdikleri gayretlerden ötürü de tebrik ediyorum” dedi. Daha sonra proje ile ilgili bir slayt gösterisi kahvaltı eşliğinde katılımcılara sunuldu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.