Başbakan Yardımcısı Ali Babacan; ‘Hatay ne istiyorsa, vereceğiz!’

ak parti seçim bürosu (2)

 
AK Parti’nin seçim bürosu, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı görkemli bir törenle açıldı. Açılışa katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İsdemir’deki bedelsiz hisse sahiplerine müjde verdi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını iletti.

AK Parti merkez seçim bürosu düzenlenen görkemli bir törenle açıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı seçim bürosunun açılışına; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Adalet Eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, belediye başkan aday adayları, partililer katıldı.

Binlerce kişinin katıldığı açılış töreninde Kafkas gösterisinin ardından ilk konuşmayı AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yaran yaptı. Yaran, burada 30 Mart’ın kına gecesini yaptıklarını belirterek 30 Mart’taki İskenderun’da büyük düğüne herkesi davet etti.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise, seçim bürosunun hayırlı olmasını temenni ederek Büyükşehir’i ve İskenderun’u Alllah’ın izniyle alacaklarını ifade etti.

30 MART’TA ZAREFE ULAŞACAĞIZ

AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil ise büyük buluşmanın gerçekleştiğini belirterek ,” Analar, babalar, kardeşler, bacılar, biz inandık sizde inanın. Geliyoruz. Burada kutsal bir adım atıyoruz. 30 Mart İskenderun için bir milattır. Allahın izni ile bu kentte bir işsiz genç bırakmayacağız. Yoksulların, fakirlerin yanında olacağız. Belediyenin kapısı herkese açık olacaktır. Belediyeciliği yol su kaldırım işinden çıkartıp gerçekleştireceğimiz sosyal projelerle İskenderun’u Türkiye’nin en büyük 5 ilçesi haline getireceğiz” dedi.

BEDELSİZ HİSSELER HAK SAHİPLERİNE ULAŞIYOR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin İskenderun’un yıllardır muhalefette kaldığını belirterek,”Her şeyin bir ilki var. İskenderun iktidarla buluşacak. Bunu herkes görecek. Hatay Türkiye’nin ilk beş ilinden biri olacak. AK Parti 12 yıldır aydınlık yarınlara doğru yürüyüşünü sürdürmektedir. Bu yürüyüş birliğin, beraberliğin, kardeşliğin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş halkımıza hizmet ederek, Hakk’a hizmetin yürüyüşüdür. 30 Marta Büyük şehir Belediyesi başta olmak üzere İskenderun ve tüm ilçelerde, seçimden zaferle çıkacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise Başbakan’ın en güvendiği isimlerden birinin Sadullah Ergin olduğunu belirterek Hatay ve İskenderun’un hizmete doyacağını söyledi. AK Parti’nin göreve geldiği 2002 yılında bu yana Türkiye’nin karanlık günlerden kurtulduğunu ifade eden Babacan, İsdemir’deki bedelsiz hisse ile ilgili de müjdeler vererek, Şubat’ın 13’ünden itibaren senetlerin işlenip hisse sahiplerine dağıtılacağını söyledi. Babacan ayrıca, “Sayın Başbakan, bana ‘Sadullah Bey, Hatay için ne istiyorsa ver’ dedi. Hatay hangi yatırımı istiyorsa, gereğini yapacağız” diyerek, katkı sunacağını söyledi.

‘YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ’

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’de yolsuzlukla mücadelede sonuna kadar kararlı olduklarını ve yolsuzlukların üzerinin örtülmeyeceğini söyledi. Yaşanan komplolara rağmen yolsuzlukla mücadele konusunda kararlı olduklarının altını çizen Babacan, “Son dönemlerde, seçime gittiğimiz dönemlerde içerden, dışarıdan komplolar olabilir. Bütün bu komploların bertaraf edilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yolsuzluklara karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi, hiçbir yolsuzluğun üzerinin örtülmeyeceğini de özellikle belirtmek isterim” dedi.

Babacan, Suriye’den gelen yaklaşık 700 bin mültecinin Türkiye’de barındığını ve bu konuda dünya kamuoyundan değişik eleştirilere maruz kaldıklarını belirterek, “Hatay ve sınır illerimizde Suriyeli kardeşlerimizi misafir ediyoruz. Yaklaşık 700 bin kardeşimiz bizimle birlikte yaşıyor. Özellikle kamplarda yaşayanların sağlık ve okul ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Başı sıkışan kardeşlerimizi burada barındırıyoruz. Dünya bize bu işin masraflı olduğunu söylüyor. Biz de diyoruz ki komşunun komşuya, kardeşin kardeşe masrafı hesap edilmez” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ak Parti İskenderun İlçe Seçim Bürosu’nun açılış kurdelesi Başbakan Yardımcısı Babacan’ın katılımı ile kesildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılışta Babacan, halka karanfil dağıttı.

Açılışa, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, eski Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu ve Mehmet Öntürk katıldı. Tayfur Sökmen Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen açılışa vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Yapılan konuşmaların ardından AK Parti kurmayları vatandaşlara karanfil dağıttı. Ardından seçim bürosunun açılış kurdelesi kesildi.

Önceki İçerikCHP seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi
Sonraki İçerikAli Babacan; “Devlet içinde ayrı bir yapıya izin vermek mümkün değil”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.