Esabil Soydan; “İspat etmeyen müfteridir!”

esabil soydan

Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, hakkında çıkan iddialara yanıt verdi. Soydan, Revizyon İmar Planı’nı hazırlarken kimseyi mağdur etmediklerini belirterek, “90’daki planı muhafaza ettik. Sadece 7 metrelik yolları 10 metre olarak genişlettik. Sık yoğunluklu alanlarda mevcut 4 kat yoğunluk bir kat arttı. Bunda bir mağduriyet göremiyorum” dedi.

 

“ONLARIN MAĞDURİYETİ SİYASİ!”

Yeşil alanların korunduğuna dikkat çeken Soydan, “İmar planı askıda. Şikayetleri değerlendiriyoruz. Ancak tek bir elden çıkan ve mağduriyet (gerekçe) bildirmeyen dilekçelere de anlam veremiyorum. Yol genişliyor, imar artıyor. Yine de tatmin olmayan birileri var. Onlar siyaset üzerinden mağduriyet sergiliyor. Çünkü 1990’daki aynı planı koruduk. Orada yeşil alan neyse, bugün de odur. Varsa bir şikayetin 10 yıl başkanlık ettin. Değiştirseydin! Neyi bekledin?” diyerek yanıt verdi. Aynı çevreye sert çıkan Başkan Esabil Soydan, “Sen mağduriyetin başka birine yıkmak istiyorsun. Yakışır mı?” diye sordu.

Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, “Cemil Yılmaz isimli vatandaştan sözediyorlar. Güya kıyak çekmişiz. Oysa 2014 planı ortada. Orada yeşil alan görünüyor. Bunun neresi kıyak!? Bunları görüp de, neden yalan konuşuyorlar” açıklamasında bulundu.

Soydan konuşmasının devamında, “Denizciler’e ciddi hizmetler yaptık. Denizciler gelişiyor. 10 yılda birçok ilkleri gerçekleştirdik. 10 yılda 28 milyon liralık bütçeyi Denizciler’in gelişmesi için harcadık. Altyapı, kanalizasyon, içmesuyu, arıtma tesisi, yol düzenlemeleri, parke ve asfalt çalışmaları kazandırdık. Denizciler Belediyesi kapanıyor diye, motivasyonumuzı kaybetmedik. Sürekli burada, halkla içiçeyiz. Beklentilerine cevap veriyoruz” dedi.

esabil soydan1

‘GÖREV BEKLERİZ, VERİLMESE DE KÜSMEYİZ’

“Denizciler Belediyesi teveccüh gösterdi, bizi iki dönem seçti” diyen Başkan Esabil Soydan, “Denizciler’de 42 yıl oturdum. Halkımızın kimi zaman acısını paylaştım, mutluluklarına da ortak oldum. Halkım beni nerede görmek istiyorsa, orada olacağım. Biz gönül kırmaya değil, gönül kazanmaya geldik. Ben bir göreve talip değilim. Ancak görev verilirse de kaçmayız. Verilmese de küsmeyiz. Benim siyasi ahlakım bunu gerektirir” açıklamasında bulundu.

 

“170 MİLYAR LİRALIK ÇEK Mİ OLUR?”

Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, bir müteahhitten 170 milyar liralık çek aldığı yönündeki iddialara da gülerek yanıt verdi.

Soydan, “170 milyar liralık çek mi olur? Bu yeni para tanımında katrilyonla eş değer. Olacak şey mi? Bırakın bu kadar parayı, bir kuruş bile aldıysam, haram olsun! Keşke bu iddiayı ortaya koyanlar burada olsaydı. Çağırdım gelmediler. Bırakın bir kişiden para almak, böyle bir ilişki içinde olmam bile ayıp, ahlak dışıdır. Böyle bir olayla özdeşleştirilmemiz beni üzüyor. Bugüne dek hep düzgün çalıştım, karşılığı bu olmamalı. 10 yıldır belediye başkanıyım. Neden bu aralar bunları yazıyorlar? Düşünmek gerek! Sanırım, siyasette olmam bu insanları rahatsız ediyor. Oysa halkım rahatsız değil. Onlar beni nerede görmek istiyorlarsa, orada olacağım. Bugün böylesine iddiaları ortaya koyanlara da şunu söylemek istiyorum; ispat etmezseniz müfterisiniz! Yasal hakkımı da sonuna kadar kullanacağım” açıklamasında bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.