Mahmut Aldatmaz; “Kadınlarımıza istihdam olanağı sağlayacağız”

AILE VE SOSYAL POLITIKALAR IL MUDURU ALDATMAZ

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi”yle ilgili “Hedefimiz, ilköğretim ile ortaokul mezunu tüm kadınları mesleki Açık Öğretim liselerine yönlendirerek mesleki beceriye sahip lise mezunu olmalarını ve istihdam edilmelerini sağlamaktır” dedi.

Aldatmaz, Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde (HGC) yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2012 yılı verilerine göre ilde kadınların ilköğretimde okullaşma oranının yüzde 98,64 iken bu oranın lise öğreniminde yüzde 67,02’ye düştüğünü belirtti.

Hazırladıkları projeyle kadınların eğitimi ve istihdamı konusunda toplumda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını ifaede eden Aldatmaz, “Hedefimiz, ilköğretim ile ortaokul mezunu tüm kadınları mesleki Açık Öğretim liselerine yönlendirerek mesleki beceriye sahip lise mezunu olmalarını ve istihdam edilmelerini sağlamaktır. Yaşadığımız bölgedeki açık iş pozisyonları ve insan gücü ihtiyacı konularında bilgi sahibi olup kadınlarımızı oralara yönlendirmek istiyoruz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.