Hatay’ı dünya tanıdı!

emitt1

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu ve Turizm Yatırımları Derneği ortaklığıyla bu yıl 18 incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) dünyanın dört bir tarafından fuara gelen yerli ve yabancı konuklar cennet gibi ülkemizin cennet gibi köşelerinden Hatay’ı yakından tanıma fırsatı buldular.

81 ilimizin ve birçok ilçemizin yanı sıra yabancı ülkelerden de seyahat ve turizm acentelerinin ve yöresel ürünlerinin tanıtıldığı fuarda renkli görüntüler yaşandı.

Birlik ve berberliğin, sevgi ve kardeşliğin en güzel şekilde yansıtıldığı, hep birlikte halayların çekilip, yöresel sanatçıların sazlı sözlü müzik sunumları eşliğinde oyunların oynandığı fuarda, sayısız değerlerinin yanı sıra sevgi, barış ve hoşgörüsüyle dünyaya örnek olan ilimiz Hatay bu yıl bir kez daha yer aldı.

emitt2

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İl Valileri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yurtdışı ülkelerden kültür ve turizm bakanları, üst düzey yöneticiler, turizm firmalarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, vatandaşlar, yurt içinden ve yurt dışından basın mensuplarının katıldığı fuarda, ilimiz Hatay en güzel şekilde tanıtıldı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) desteğiyle, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeriyle aynı standı paylaşan ilimizin, tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra künefeden ipek dokumacılığına, yakma resim sanatından sepet örmeciliğine ve yöresel lezzetlerine kadar pek çok değeri ziyaretçilere sunuldu.

Vali Lekesiz, ilimizin sahip olduğu değerlerin mümkün olduğu kadar çok sayıda insanla buluşturulmasının önemine değinerek, bu anlamda ulusal ve uluslararası organizasyonlarda yer aldıklarını, önemli organizasyonlardan biri olan EMITT Fuarı’nda yer almaktan da mutluluk duyduklarını ifade etti.

emitt8

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.