“Kimse akıma kapılmasın diye direğin başında nöbet tutuyoruz”

kaçak elektirik çarpması (1)

İskenderun Meydan Mahallesi’nde TEDAŞ’a ait elektrik direğinde yaşanan kaçak bir çocuğun canına mal oluyordu. İddialara göre; Meydan Mahallesi 516 sokak üzerinde bulunan elektrik direğinin dışından yerin içine kadar geçirilen sac kaçak elektriği dışarıya veriyordu. Akşam saatlerinde Ayşe Erdem adlı bayan çocuklarını da yanına alarak akrabasının yanına gitti. Daha sonra çocuğunun eve gitme istemesi nedeniyle eve dönen 9 yaşındaki Bilal Erdem, evlerinin köşesinde bulunan beton elektrik direğine dokundu. Elektrik direğinin dışından bağlantı yapılan demirde kaçak elektriğin olması sonucu bir anda akıma kapılan 9 yaşındaki Bilal kendini yerde buldu.

Arkadaşları tarafından ailesine haber verilmesi üzerine hastaneye götürülen Bilal’a ilk müdahale İskenderun Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Durumun oldukça ciddi olması nedeniyle tam donanımlı hastane ye gitmesini daha sağlıklı gören uzmanlar elektrik kaçığının akımına uğrayan Bilal’i Gelişim Hastanesi’ne sevk ettiler.

Burada tahlilleri gerçekleştirilen çocuk sabaha kadar yoğun bakımda gözetim altında tutuldu.

Aile yaşadığı acı karşısında çaresiz kalırken, bu durumun başkalarının yaşamamamı için TEDAŞ’ın tedbir almasını istediler.

Baba Zeki Erdem, “Burada her zaman elektrik kaçağı oluyor. Kontrol kaleminde yerde elektrik olduğunu ölçüyorduk. Defalarca yetkilileri aramamıza rağmen kimse bizi insan yerine koymadı. Burada çocuklar her gün sokakta oynuyorlar. Benim çocuğum buradan geçerken akıma kapıldı, ölseydi hesabını kim verecekti? Oğlumu hastaneye götürdüm, durumu hem polislere hem de TEDAŞ’a bildirdim. TEDAŞ hala kimseyi göndermedi. Biz mahalle sakinleri olarak burada başka çocukların yaklaşmaması için nöbet tutuk. Allaha yüzüme baktı ki çocuğumu bana bağışladı” diyerek yaşadığı acıyı anlattı.

Anne Ayşe Erdem ise, yaşananları anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı. Anne Erdem, “Dün geceden beri gözüme uyku girmedi. Çok sıkıntı yaşadım. Elektrik direğinin dışında bile kaçak elektrik var” ifadelerini kullandı.

Elektrik akımına kapılan 9 yaşında ki Bilal ise yaşadığı durumu anlatırken olayın ne kadar ciddi olduğundan habersizdi. Küçük Bilal, “Eve gelirken elektrik direğine parmaklarım değdi. Elimi açamadım! Saçlarım dikleşti. Sonra yere düştüm” ifadelerini kullanırken, sonrasını da hatırlayamadığını sözlerine ekledi.

Önceki İçerik“Oğlumuzdan korkuyoruz”
Sonraki İçerikİbrahim Gül; “Şehitlik herkese nasip olmaz!”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.