Sadullah Ergin; “Hatay, vizyonu farklı dünya belediyecilik anlayışı ile tanışacak!”

sadullah isadami

AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Antakya’nın önde gelen işadamları ile bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundu. İşadamlarını, işyerlerinde tek tek ziyaret eden Ergin, Hatay’ın, vizyonu farklı  dünya belediyecilik anlayışı ile tanışacağını söyledi.

Gittiği, gezdiği ve ziyaret ettiği bütün mekanlarda insanların, büyük desteğini alan ve almaya devam eden Ergin, gücüne güç katmaya devam ediyor. Hatay’ın ve Antakya’nın elinde bulunan değerlerin bulunmaz birer nimet olduğunu hatırlatan Ergin, “Antakya’nın var olan güzelliklerini gün ışığına çıkarma yolunda çeşitli projeler yavaş yavaş hayata geçiriliyor. Eski Antakya evlerinde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Arkeoloji Müzesi yeni yeri ile sergi yönünden Avrupa’nın 1. müzesi oluyor. Yıllar yılı depolarda sergilenmeyi bekleyen tozlanmış sayısız tarihi eseri, yapılan yeni mekanda görme imkanı bulacağız” dedi.

Büyük gemiler için Kızıldeniz’den sonra Akdeniz açılan ve en yakın yer İskenderun körfezi olduğunu ifade eden Ergin, “Denizcilik Müsteşarlığına bağlı ekipler, son üç yıldır Hatay’ın denize kıyısı olan Samandağ ilçesinden Erzin ilçesine kadar olan kıyı şeridinde bir dizi incelemelerde bulundular. İskenderun Deniz Ticaret Odası ile beraber geliştirilen proje ile İskenderun ve Samandağ ilçelerinde gemilerin gelip lojistik destek sağlayacağı yer yapacağız. Özellikle büyük gemilerin bu yerlere gelmeleri ve lojistik destek sağlamaları ile 3-4 bin misafirin ilimizde en az 1-2 gün konaklamasına sebep olacaktır. Ayrıca bu yerlerde gemilerin bakım-onarımları da yapılacak” dedi.

Ankara’nın birikim ve kazanımlarını, Hatay’ın sahip olduğu potansiyel ile yoğurup hayata geçireceklerini ifade eden Ergin, “Hatay’ı yönetirken, sivil toplum kuruluşları, konunun muhatapları ile oluşturacağımız bir platformda olacak. Bu platformla Hatay’ı yöneteceğiz. Hatay’a yapacağımız yeni hizmetler de Ankara’dan neyi, kimden, nasıl alacağımızı da çok iyi biliyoruz” dedi.

Görevlerinin millete hizmet etmek olduğunu dile getiren Ergin, “Hizmetin yeri, makamı, mevkisi önemli değil, asıl olan nerede ihtiyaç varsa, orada bu güzel ülkeye, aziz millete hizmet etmek görevimizdir. Hatay halkı, hemşehrilerimiz şahsıma görev tevdi ederse Hatay’a şu ana kadar yapılan alt yapı hizmetlerine ilaveten modern şehircilik anlayışını da bu şehre getirmenin gayreti içerisinde olacağım. Hatay, vizyonu farklı  dünya belediyecilik anlayışı ile tanışma imkanı bulacaktır. Bu aziz milletin bu büyük ülkenin ihtiyaç duyduğu adımları, cesaretle atacağız, genelde Türkiye’mizi, özelde de Hatay’ımızı, en yukarılara taşıyacağız Allahın İzniyle” dedi.

Düzenlenen ziyaretlerde söz alan işadamları, Ergin’in Hatay’a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler, Hatay tarihinde bulunmaz bir fırsatın yakalandığını, bu hizmetler sayesinde Hatay’ın ekonomik yönden çok büyük değişimler yaşayacağını ve her zaman yanında olacaklarını söylediler.

Önceki İçerikİbrahim Gül; “Seçimlerin huzur içinde geçmesini temenni ediyorum”
Sonraki İçerikErcüment Kimyon: “Su ücretlerini ticarileştirmekten çıkaracağız”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.