Vali Lekesiz, siyasi partilerin Hatay il başkanları ile bir araya geldi

vali ziyaret2

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Şehir Kulübü’nde siyasi partilerin Hatay İl Başkanları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Vali Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz tarafından verilen yemeğe; Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutan Vekili J.Yrb.Eşref Torun, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, İşçi Partisi İl Başkanı Bülent Sakuçoğlu, SP İl Başkan Vekili Mustafa Ege, BBP İl Başkanı Nevin Zeytineli, DSP İl Başkanı Yılmaz Ekşi, Yeşiller ve Sol Gelecek Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve eşleri katıldı.

Toplantıda; 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Genel Seçimleri ile ilgili değerlendirme yapıldı.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz yaptığı konuşmada, siyasi partilerin Hatay il başkanları ile birarada olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Burası bir sohbet, paylaşma, kaynaşma, ilimizin konuları ile ilgili bilgilenme, varsa önerilerden ve katkılardan yararlanma zemini. Bu tür toplantılar, tecrübelerin paylaşılması, birimize önemsiz gibi görünen bir konunun diğeri için önemli olabileceğinden hareketle birlikte değerlendirilmesi, bu çerçevede aynı masa etrafında biraraya gelinmesi fevkalade önemli ve memnuniyet verici. Bu beraberliği, bu güzelliği sağladığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Lekesiz, “Önümüzdeki dönemde bir seçime gidiyoruz. Siyasi partilerin Hatay il başkanları ile yani sizlerle daha önce de defalarca bir araya geldik. İlimizle ilgili muhtelif konuları paylaştık ve değerlendirmeler yaptık. İlimizin demokratik ortamının daha da güçlenmesi açısından bu zamana kadar olduğu gibi bu seçimlerde de  bu desteği ve katkıyı vereceğinize, önümüzdeki dönemde yapacağımız seçimlerin bu zamana kadar olduğu gibi ilimize yakışır şekilde, demokratik bir şölen havasında geçmesi için gereken çaba ve çalışmayı yapacağınıza olan inancım tamdır” dedi.

Siyaset kurumu ve siyaset kurumu içerisinde siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu vurgulayan Vali Lekesiz, “Cumhuriyetimizin demokrasiyle beraber desteklenmesi ve zenginleştirilmesi sonucunda, demokratik kültürün güçlendiğini ve demokratik olgunluğun oluştuğunu görmek fevkalade memnuniyet verici. Demokrasimiz, hepimizin çabası ve katkılarıyla her geçen gün daha da güçlenecek” diye konuştu.

İlimizin tarihine de değinen Vali Lekesiz, “Bu coğrafya, insanı insan yapan değerlerin yaşandığı, sınandığı, olgunlaştırıldığı, insani tasavvurların çok güçlü olduğu, büyük bir insanlık birikiminin yaşandığı, desteklendiği, muhteşem bir coğrafya. Burada görev yapıyor olmaktan mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı. Siyasi parti il başkanları da yemek boyunca yaptıkları değerlendirmelerde birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü kültürüne vurgu yaparak, seçimlerin Hatay’a yakışan bir demokratik olgunluk içerisinde geçmesi için hemfikir olduklarını, çalışmalarının bu yönde olacağını belirttiler.

Oldukça sıcak ve keyifli sohbetlerin yapıldığı yemek, Vali Lekesiz ve eşi Hanımefendi Zehra Lekesiz’in konukları uğurlaması ile sona erdi.

Önceki İçerikHER SONUN YENİ BAŞLANGICI OLUR
Sonraki İçerikKaymakam Aydın öğrencilerin karne heyecanını paylaştı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.