Türkiye finaline adım adım!

basketbol

İskenderun Belediyesi’nin ilköğretim okulu öğrencileri için düzenlediği ücretsiz basketbol kursunda yetişen Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri, Ortaokullar arası Kız Basketbol Müsabakalarında Hatay Şampiyonu oldu.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen Ortaokullar arası Kız Basketbol Müsabakalarına katılan Yunus Emre Ortaokulu sporcu öğrencileri, rakip takım Cemalettin Tınaztepe Ortaokulu’nu 65-60 yendi. Antakya’da gerçekleştirilen Hatay finalinde, Hatay Şampiyonu olan Yunus Emre Ortaokulu sporcu öğrencileri,  Mart ayında yapılacak olan Bölge Karşılaşmalarına katılmaya hak kazandı.

İskenderun Belediyesi’nin ücretsiz basketbol kursunda yetişen İskenderun Yunus Emre Ortaokulu sporcu öğrencileri, Mart ayında yapılacak olan Bölge Karşılaşmalarının ardından, Türkiye yarı finallerini, daha sonra da Türkiye finalini hedefliyor.

İskenderun Belediyesi’nin Sakarya Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen basketbol kursunda yetişen sporcu öğrenciler, antrenör Emin Yetkin gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor. İskenderun’dan 8, Antakya’dan 8 olmak üzere toplam 16 takımın katıldığı müsabakada, önce İskenderun şampiyonu, ardından Hatay şampiyonu olan sporcu öğrenciler, hedefe emin adımlarla ilerliyor. İskenderun Belediyesi’nin çocukları spora yönlendirmek, basketbolu sevdirmek ve öğretmek amacıyla düzenlediği basketbol kursuna, 9-14 yaş arasındaki kız ve erkek öğrenciler katılıyor.

Geleceğin basketbolcularının yetişmesine olanak sağlayan ücretsiz basketbol kursu, Basketbol Antrenörü Emin Yetkin tarafından veriliyor. İskenderun Belediyesi’nin Sakarya Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ücretsiz kurslar devam ediyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.