Cilvegözü sınır kapısı açıldı

cilvegözü

 

Reyhanlı’da araç trafiğine kapalı olan, Suriye’ye açılan Cilvegözü Sınır Kapısı’nda TIR’ların çıkışı kontrollü bir şekilde başladı.

Cilvegözü Sınır Kapısı’nın yetkilileri, Bab-Al Hava Sınır Kapısı’ndaki son durum hakkında bilgi almak için kapının kontrolünü elinde tutan Özgür Suriye Ordusu’nun yetkilileriyle saat 09.30 sıralarında her iki kapının ortasında bulunan tampon bölgede buluştu. Şoförlerin, araçlar ve araçlardaki yüklerin güvenliği, karşı taraftan TIR’lardaki yüklü malları alacak muhatapların yüklerin boşaltılacağı bölgeye gelip gelmeyeceğinin ele alındığı görüşme sonunda Cilvegözü Sınır Kapısı açıldı.

Kapının açılması ile birlikte 30 kilometreyi aşkın uzun bir kuyruk oluşturan TIR’ların çıkışına saat 10.30’da kontrollü bir şekilde başlandı. 20 Ocak’ta Bab-Al Hava Sınır Kapısı’nda bomba yüklü 2 aracın patlatılması sonrası araç trafiğine kapatılan ve sadece ülkelerine dönmek isteyen Suriyelilerin geçişine izin verilen Cilvegözü Sınır Kapısı’nda Suriye’den Türkiye’ye geçmek isteyenlere de izin verilecek.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.