Cilvegözü Sınır Kapısı kapatıldı

cilvegözü

 

Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı, dün Suriye’nin Babel Hava Sınır Kapısı yakınlarında iki bomba yüklü aracın patlatılmasının ardından araç geçişine kapatıldı. Suriye tarafındaki Babel Hava Sınır Kapısı yakınlarındaki iki aracın patlatılmasından sonra güvenlik gerekçesiyle ticari ve yardım amaçlı TIR’larla sivil araçların geçişine izin verilmiyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yoğunluğun arttığı görülürken, ülkelerine yaya gitmek isteyen Suriyeli vatandaşların geçişine ise izin veriliyor.

Sınırın diğer tarafında bulunan Babel Hava Sınır Kapısı’ndan Türkiye tarafına geçmek isteyen yaya ve araçlara izin verilmediği öğrenildi.

Ara bölgeye geçmek için Türkiye tarafında bekleyen yük ve yardım malzemesi taşıyan TIR’ların oluşturduğu kuyruk 20 kilometreye yaklaştı.

TIR şoförlerinden Necat Mercimek ve Hüseyin Güllü, sınır kapısında beklediklerini, karşı tarafta yaşanan patlamanın ardından yeniden kapının kapatılmasının kendilerini etkilediğini söyleyerek, yetkililerin bu duruma bir çare bulmalarını istedi. Mehmet Aydoğdu ise, bir haftadır sırada beklediğini, arkadaşlarının 12-13 gün sırada beklediklerini söyleyerek kapının düzensizliğinden yakındı. Aydoğdu, “Dün patlama yaşandı biz de orada olabilirdik. Şimdi yine kapı kapandı ve şoförler yine eziyet çekmekteler” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.