Geleceğin Mimarları MKÜ’de Buluştu

Mustafa Kemal Üniversitesi, 29’uncu Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması’na ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden mimarlık bölümü akademisyenlerini ve öğrencilerini buluşturan ve teması “İZDÖNÜŞÜM” olan Mimarlık Konferansı, Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

“GURUR VERİCİ BİR KONFERANS”

Mimarlık Fakültesi’nin sevilen hocalarından MKÜ Öğretim Görevlisi Müfit Tennioğlu’nun da katıldığı konferansta konuşan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, “Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması 13.5” adı altında gerçekleşen ve teması “İZDÖNÜŞÜM” olan konferansın üniversite için taşıdığı öneme dikkat çekerek konuşmasında, “Yaşam alanlarımızı sanat, estetik, ihtiyaç, kalite ve teknolojiyle harmanlayarak bizlere sunan mimarlık biriminin değerli temsilcilerini üniversitemizin çatısı altında akademik standartları yükseltilmiş bir faaliyetin izdönüşümü olarak konuk etmek üniversite rektörü olarak benim için son derece gurur verici ve keyif verici durumdur” ifadelerine yer verdi.

“SON ÜÇ YILLIK ÇALIŞMALARIN PAYLAŞILMASI ONUR VERİCİ”

Rektör Güder, Mustafa Kemal Üniversitesi’nde son üç yıl içerisinde geliştirmeye çalıştırdıkları insan odaklı, ana ekseni bilim, düşünce ekseni hoşgörü olan çalışmaların bu etkinlikle birlikte artarak gerek paydaş öğrencilerle gerekse diğer akademisyenlerle paylaşılıyor olmasının kendileri için ayrı bir onur, ayrı bir katkı olduğunu söyledi.

MİMARLIK FAKÜLTESİ

Üniversitenin evrensel değerleri benimsediğini, toplumla bütünleştiğini bunun yanında ulusal ve uluslararası düzeyde de eğitim verdiğini aktaran Rektör Güder, kurmakta oldukları fakültelerin içerisinde en genç fakültelerden biri olan Mimarlık Fakültesi’nin son iki yıl içerisinde kat etmiş olduğu yolun önemine işaret etti.

BAŞARILARIYLA TAÇLANAN FAKÜLTE: MİMARLIK FAKÜLTESİ

Mimarlık Fakültesi’nin hem akademik yönü hem de oluşturmaya çalıştırdıkları insan kaynaklarıyla güçlü bir potansiyelinin olduğundan söz eden Rektör Güder, Mimarlık Fakültesi’nin gurur duyulan bir noktaya doğru adım adım ilerlediğini, verilen kısa sürelik eğitimin de öğrencilerin elde ettiği başarılarla taçlandığını hatırlattı.

MİMARLIK ÖĞRENCİLERİNİN AMAÇ BİRLİĞİ

Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin geleceği kurgulama konusunda, Türkiye’nin değişik coğrafyalarındaki mimarlık fakültesi öğrencileri ile amaç birliği yaptığını savunan Rektör Güder, konferansın öğrencilerin bu doğrultuda ülkenin yarınlarını kuşatabilecek bir vizyonunu gösterme bakımından da çok önemli misyona sahip olduğunu kaydetti.

KONFERANS YILDA İKİ DEFA DÜZENLENİYOR

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Erdoğan’ın da ev sahibi statüsünde söz aldığı konferansta Erdoğan, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden mimarlık bölümü öğrencilerinin katılımıyla yılda iki kez düzenlenen Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması’nın (UMÖB) kendi öğrencileri tarafından da düzenleniyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti paylaştı.

MİMARLIK BÖLÜMÜ BU YIL İLK MEZUNLARINI VERİYOR

Mimarlığın yapılı çevreyi ve onunla ilişkili parametreleri tasarlayan, inşa eden bir disiplin olarak hayatın içinde yer aldığını belirten Erdoğan, barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla kendini var eden mimarlığın, özellikle içinde bulunduğumuz yüzyılda daha iyi tanımlandığını ve yükseköğretimde en çok tercih edilen mesleklerden biri haline geldiğini aktardı. Bu doğrultuda Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nün de ilk öğrencilerini 2010-2011 akademik yılında aldığını söyleyen Prof. Dr. Zeynep Erdoğan, bu yılsonunda ise ilk mezunlarını verecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ

Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin elde ettiği başarılara da değinen Erdoğan, üniversitenin genç fakültelerinden biri olmalarına rağmen, istek ve gayretleri ile böylesi önemli organizasyonlara imza atan ve proje yarışmalarında gösterdikleri başarılarla kendilerini mutlu eden öğrencilerle gurur duyduklarını ifade etti. Erdoğan, öğrencilerin geçtiğimiz yıl “Prosteel 2013 Çelik Yapı Tasarım Öğrenci Yarışması’nda” elde ettiği başarıları da hatırlatarak Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 5 öğrencinin, öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Tacettin Türker’in danışmanlığında hazırladıkları projelerin Türkiye ikinciliği almasının kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini kaydetti.

FARKLI ÜNİVERSİTELERDEN BİLGİ PAYLAŞIMI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan ve Yrd. Doç. Dr. A. Güliz Bilgin Altınöz, Mersin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cana Bilsel ve Yrd. Doç. Dr. Meltem Uçar ve TED Üniversitesi’nden Doç. Dr. Berin Gür’ün konuk konuşmacı olarak katıldıkları konferansta, konuşmacılar farklı konuları kapsayan sunumlarla bilgilerini paylaştılar.

“4’ÜNCÜ YIL SERGİSİ”

Ayrıca konferans öncesi MKÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri müzik dinletisi eşliğinde 4 yıllık çalışmalarının ürünü olan “4’üncü Yıl Sergisi” gerçekleştirdiler.

Öte yandan diğer bir adı “UMÖB 13.5” olan ve MKÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin öncülüğünde gerçekleşen etkinlikler kapsamında mimarlık öğrencileri, “İz Dönüşüm” temalı mimari atölye çalışmaları gerçekleştirdiler. Öğrenciler, düzenledikleri atölye çalışmalarıyla mimarlık disiplinine ait sorunlara, geleceğin mimarları gözüyle yaklaştılar. Daha sonra MKÜ öğrencilerinin ve katılımcı öğrencilerin Antakya kent merkezi ve çevresine düzenledikleri teknik gezilerde ise öğrenciler, Antakya’nın tarihi kent dokusunu yerinde inceleme fırsatı bularak Antakya’ya özgü mimarlık sorunlarına dair çözüm önerileri sundular.

Önceki İçerikYaşar Toksoy projelerini açıkladı
Sonraki İçerikAsi Nehri’nde ceset bulundu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.