Mehmet Soydan; “Kazanan İskenderun olacak”

gedik soydan

AK Parti İskenderun belediye başkan aday adayı Mehmet Soydan, aday gibi karşılandığı Bekbele Gediksaray’da seçimlerde kazananın İskenderun olacağını söyledi.
Mehmet Soydan, İskenderun merkezinde olduğu gibi beldelerdede seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bekbele Gediksaray’da konuk olduğu eve giderken gençler tarafından motosikletlerle karşılanan Soydan gençlerin ilgisi karşısında memnundu ve ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Mehmet Soydan burada yaptığı konuşmada aday belirleme sürecinden sona gelindiğini ve 30 Mart’ta İskenderun’da Ak Parti iktidarının gelmesiyle kazananın İskenderun olacağını belirtti.

Soydan şöyle konuştu;

“İskenderun, beldeleriyle birlikte artık 250 bin nüfuslu bir kent. İktidar belediyesi olma noktasında bu güne kadar nasiplenmeyen İskenderunumuzun bu seçimde AK Parti ile iktidarı tercih edeceğine inanıyorum. İskenderun’un gençlerin geleceğini inşa etmek bizler yola çıktık. İnsanımızın doğumundan ölümüne kadar hizmet anlayışımızla çalışıyoruz ve bu seçimlerin İskenderun’a hayırlar getirmesini temenli ediyorum. Karalıan’dan İskenderun’un en uç noktasına kadar kucaklayan ve yerel hizmetlerin ötesinde büyük hizmetleri İskenderun ile buluşturmak istiyoruz. İskenderun sahilindeki güzelliklerin diğer beldelerimize katmak istiyoruz. Hakkımızda hayırlısı ise halkımızın istediği İskenderun’a katkı sunabilecek yerel hizmetlerle birlikte Ankara’dan hizmetleri İskenderun’a getirebilecek tecnrübelere sahip olduğumuzun altını çizmekle birlikte sadece AK Partililerin değil tüm sağ kesimin oylarını toparlamayı hedefliyoruz. Güçlü bir şekilde iktidar kurmak ve bu gücü İskenderun halkının yararına sunmak istiyoruz. Sadece şehrin gelişimini değil Amanos tüneliyle birlikte bölgede oluşacak iş ve istihdam olanaklarını en iyi şekilde kullanmak ve vatandaşımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bölgemizde işsiz gençlerin kalmamasını istiyoruz ve bu projelerle bu hedefimize ulaşmayı planlıyoruz. Hatay büyükşehir belediyesi ile birlikte İskenderun topyekün güçlü bir buluşmayı sağlayacak ve kazanan İskenderun olacaktır. Biz bilgi birikim ve tecrübelerimize güveniyoruz. İnşallah bu görev bize düşerse halkımıza hizmet sunmaya talip olmak ve memleketimizi daha iyi yerlere taşımak istiyoruz” dedi.

gedik soydan2

“YARGI BAĞIMSIZ DEĞİL TARAFSIZ OLMALI”

Mehmet Soydan, Türkiye gündemindeki yolsuzluk operasyonları ve yargı ile ilgili devam eden süreci de değerlendirdi. Soydan, “Yargı millet adına denetlenebilir olmalı. Hakimden izni alıp soruşturmayı açıp dosyayı bekletmesine karşıyız. Daha önce darbelere karşıyız demiştik. Albayından yüz başısına kadar darbeyi planlayanları değil, kimi tuttuysa içeri atan bir yargı anlıyışıda istemiyoruz. Yargı bağımsız değil tarafsız olsun istiyoruz. Ülkemizin geleceğini milletimiz tayin etsin egemenlik milletimizin olsun. Bazı hesaplar bazı guruplar aracılığıyla milletin iktidarının al aşağı edilmesini istemiyoruz. Milletimizin geleceği için gençlerimizin geleceği için daha iyi bir Türkiye için çalışıyoruz” dedi.

 

HATAY’DA ETNİK KAVGALARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Mehmet Soydan son olarak gezi parkı eylemleriyle başlayan ve Hatay’da etnik ayrıştırma oyunlarıyla devam eden olaylara değinerek şöyle konuştu; “Ortadoğu’da, Suriye’de yaşanan kargaşa ortamı Hatay’a aktarılmak ve hatta Alevi Sünni kavgasına dönüştürülmek istendi. Bir çok denemeler yapıldı, biz inşallah İskenderun olarak da Hatay büyükşehir olarak da sadece hizmetler için değil bu kavgayı çıkartmak isteyenlere bir direnç olmak için bu yolda yürüyoruz. Bizim amacımız İskenderun’da yaşayan inancı dini dili ne olursa olsun hepimiz Türk Milletinin bireyleriyiz duygusuyla Hatay’da barış ve huzur içerisinde yaşanılmasını istiyoruz. Bunun içinde Hatay büyükşehirde ve İskenderun’da kazanmak istiyor ve özellikle gençlerimizden 30 Mart seçimlerine sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.