HATİAB; “Hatay’ın kalkınması için harekete geçtik”

hatiab itso1

Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) Başkanı İbrahim Güder, Yönetim Kurulu Üyesi ve İskenderunlu İşadamı Nuri Üysen, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu.

HATİAB üyeleri İTSO’da derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler. Türkiye 2023 vizyonu Hatay kalkınma şurası ile ilgili açıklamalarda bulunan HATİAB Başkanı  İbrahim Güder, “Gerçekleştirmek istediği çalışmalar herkesin büyük titizlikle sahiplenmesi gerektiğini ve bununla herkesin gelecek adına umut vaat eden bir proje olduğunu bilmesini arzu etmekteyiz. O nedenle Hatay Kalkınma Şurası Türkiye’nin 2023 vizyonun da 500 milyar dolarlık ihracatında ki Hatay’ın sağlayacağı ihracat hedefini 25 milyar dolar olarak biz olabileceğine inanmaktayız. Şu anda Hatay’ın 152 milyar dolarlık olan ihracatında 25 milyar doları Hatay yapabilir. Onun için biz bir yol haritası çizdik. Bu yol haritasında yapabileceğimiz işlev nelerdir onları taslak haline getirdik. Allah nasip ederse bunu hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için Antakya’da ve İskenderun’da ki muhtelif dinamikleri ziyaretler ile bu projeler kapsamında bilgilendirerek ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Hatay’ın kalkınması için buradayız ve el birliği ile Hatay’ı kalkındırmak ve daha ileriye götürme arzusundayız. Tabu sivil toplum kuruluş temsilcileri de bu şehrin en önemli dinamikleri arasında yer almaktadır. Bunların başında ise Ticaret odaları gelmektedir.  İnşallah gerçekleştirmek istediğimiz bu projelerde Hatay’ın gelişmesi ve kalkınması için birlikte çalışmayı arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

HATİAB Yönetim Kurulu Üyesi ve İskenderunlu İşadamı Nuri Üysen ise HATİAB’ın Hatay’ın bütün yönleriyle tanıtılmasına katkı sağladığını söyledi. Önümüzd ki aylarda İstanbul’da bir fuar olacağını kaydeden Üysen; “Bu fuarda Hatay’ın bütün yönleriyle, turizm yönüyle, tarımsal yönüyle, sanayi yönüyle tanıtılması sağlanacak” dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, HATİAB yönetimi ve İş adamı Nuri Üysen’in başlattıkları bu projelerin Hatay ve İskenderun ekonomisinin gelişmesi adına çok önemli olduğunu belirterek, “Bizlerde İTSO olarak her zaman şehrimizin ve ilimizin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi için çaba sarf etmekteyiz. Bu bağlamda atılan somut adımlar da biz de yer almak isteriz” dedi. Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette HATİAB Başkanı İbrahim Güder İTSO Mavi Salonda sine vizyon destekli olarak sunum yaparak derneğin çalışmaları hakkında İTSO yönetim kurulu üyelerine bilgiler verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.