Sosyal Sendikacılık’da Türk Metal Farkı!

türk metal1

Türk Metal Sendikası Sosyal Sendikacılık adına yaptığı çalışmalarda önemli adımlar atmayı sürdürüyor.

İsdemir’de başlayan Türk Metal Sendikası örgütlenme sürecinde aynı zamanda örnek olmayı başardı. 5 yıldızlı otellerde eğitim ve tatil amaçlı ailelerin ağırlanması projesi başarı ile devam ediyor. Öğrencilere vakıf kanalı ile burs sağlayabilme ve yine başarılı öğrencileri Avrupa ülkelerine gönderebilme imkânları tanıyor. Hemen akabinde çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Türk Metal Sendikası bu kez de üyelerinin daha iktisatlı ve ucuz alışverişlerini sağlamak amacı ile çeşitli sağlık kurumlarıyla anlaşma yapıyor. Sağlık sektörleri giyim ve gıda olmak üzere belirli indirimlerin yapılması ön görüldü. Bu indirimlerle alakalı düşüncelerini sorduğumuz işçiler düşüncelerini şöyle dile getirdiler.

 

DOĞAN TEKİN; “ÖDEDİĞİMİZ AİDATLAR BİZE GERİ DÖNÜYOR”

İsdemir işçisi Doğan Tekin, “Türk Metal de örgütlenme çalışmalarımız ilk günden itibaren olumlu geçmektedir. İşçi arkadaşlarım ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar. Sendikalaşma sürecimiz tamamlanmadığı halde Genel başkanımızın bize bu indirim kartının imkânlarını sunması Türk Metalin ve genel başkanımız Pevrul Kavlağın bizlere verdiği değerin göstergesidir. Ben ve tüm arkadaşlarım yapılan bu desteklerin farkındayız. Yıllarca Çelik İş Sendikası’nda üyeydim. Ancak bırakın destek vermeyi aidatların ne olduğu hakkında bile fikrimiz olmadı. Sosyal Sendikacılık ile Türk Metal üstün çalışmasını bir kez daha ispatlamıştır. Düşünsenize 100 TL aidat ödüyoruz ancak bu indirimler sayesinde aidatlarımız bize geri dönmüş olacak. Eğitim seminerleri, çocuklarımıza burslar ve şimdide indirim kartlarımız bizim emeğimize verilen saygının sonucudur. Buradan Çelik İşte halen üye olan arkadaşlarıma sesleniyorum; Çelik İş bize bu güne dek ne yapmıştır? Ya da bu gün Türk Metale korkudan geçemeyen arkadaşlarımıza ne yapabilir? Allah’a bir can borcumuz var onumu alacak? Gelin bir çatıda buluşalım ve hakkımız olan insanca yaşama sahip çıkalım ve lütfen işçi kardeşlerim emeğimize sahip çıkalım artık Ali Cengiz oyunlarına gelmeyin” şeklinde konuştu.

 

ABDURRAHMAN YILMAZ; ‘EŞİT ÜCRET VE EŞİT HAKLAR İSTİYORUZ’

“1998 yılından bu yana İsdemir Fabrikasında çalışıyorum. Çelik İş o dönem sendika olma mücadelesi veriyordu. Ve sendikalı olmak adına 65 Milyar bedel ödedim. Ancak geçen yıllar içinde Çelik İş Sendikasından en ufak bir destek ya da sosyal yardım görmedim. Bakınız Türk Metale geçeli henüz çok kısa bir süre oldu. Buna rağmen bize birçok imkânlar sunması sendikamızın gücünü ve bize verdiği değeri gösterir. İşte son yapılan indirim kartları ile harcayacağımız para cebimizde kalacak. Sağlık sektörü ve özel hastaneler bizim adımıza oldukça külfetli masrafları getiriyordu. Oysa şimdi birçok alanda indirimli olarak sağlık sektöründen faydalanabileceğiz. Bunun dışında indirimli alışveriş yapabilme imkânı doğdu. Ailem ve kendim adına çok mutluyum sendikama teşekkürlerimi iletiyorum.

Ancak son dönemlerde duyduğuma göre Çelik İş Sendikası öğrencilere burs veriyormuş. Ancak bu bursun yasal olduğunu sanmıyorum. Oysa Türk Metal Sendikası Vakıf aracılığı ile bu bursları çocuklarımıza sağlıyor. Ayrıca Çelik İş Sendikasına soruyorum bunca yıl hiç bir şey yapmazken birden bire burs vermek nereden çıktı. Biz Çelik İş tarafından kandırıldık verdiği sözlerin hiç birini tutmayan bir sendika başkanı var karşımızda dedi. Çelik İş Sendikasında kalan arkadaşlarımıza sesleniyorum 160 bin üyesi olan bir sendika kötü ya da yanlış olamaz. Benim 3 çocuğum var şu ana kadar tek bir sosyal etkinlik görmemiştim onların geleceği için Türk Metale geçtim pişman değilim hala şansınız varken sizde korku duvarlarını yıkın ve aramıza katılın” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

 

ÖMER GÜNDOĞDU; ‘GERÇEK BİR SENDİKAM OLDUĞUNU HİSSETTİM’

“24 senedir İsdemir işçisiyim. Ve aynı süreçler içinde Çelik İş Sendikası üyesi idim. Bu güne dek hiçbir faydasını göremedim. Sadece aidatlarımız kesilirdi ama bu aidatların nereye kullanıldığını hiç bilmiyordum.Yıllar sonra Türk Metale geçme kararı aldım.Bu kararımın doğru olduğunu şimdi daha net görebiliyorum. Dağıtılan indirim kartlarından çok memnunum. Birçok alanda kullanabileceğimiz bu kartlar geçim derdimizi kısmen hafifletecektir. Genel başkanımız henüz sendika oluşumunu tamamlamadan bize bu desteği vermesi hepimizi memnun etmiştir. İndirim kartları bize verilen bir hediyedir ve ben bu hediyeden çok yararlanacağımızı düşünüyorum. Her kese mavi boncuk dağıtan çelik iş sendikasına soruyorum şimdiye kadar toplanan paralar ne oldu bizim için ne yaptınız?

Bu tiyatro oyununa artık bir son verin verin ki orada kalan arkadaşlarımızda nefes alsın. Çünkü korku duvarlarını aşıp bize gelemiyorlar ama içlerinden birçoğunun gelmeyi çok istediğini biliyorum. Şimdi son olarak çelik iş de halen bulunan arkadaşlarıma soruyorum şu ana kadar bu sendika spor kulübü dışında ne ile meşgul olmuştur. Ayrıca bu spor kulübünün işçiye ne faydası olmuştur. Cengiz Gül para kazanırken aynı zamanda hobilerini tatmin etti. Belli bir zaman sonra bütün arkadaşlarımız bizim gördüğümüz gerçeği görecektir. Kandırıldık kandırılıyorsunuz daha fazla vakit kaybetmeden aramıza katılın” dedi.

 

RAMAZAN ASLAN; ‘İNDİRİM KARTLARI BİR ŞANSTIR’

“15 yıldır Çelik İş Sendikasındaydım. Grevin ardından Türk Metal Sendikasına geçiş yaptım. Çok memnunum insana özgü insanca muamele görüyoruz. Bunca yıldır Çelik İş Sendikasında kandırılmışız. Daha sendika gelmeden indirimleri ve hediyeleri geldi. Bu aile yaşantımıza önemli bir katkı olacaktır. Hiç olmazsa ödediğimiz aidatların bize dönüş yaptığını görebiliyoruz. Bu güne dek Çelik İş sendikası niçin bu sosyal sendikacılığı hayata geçirmedi diye merak ediyorum. Bana sorarsanız işçilerin orada durması hatadır hala imkân varken yol yakınken aramıza katılsınlar. Sağlık bir ailede olmazsa olmazlardandır .Çocuklarımız için tahliler oldukça büyük bir yekün tutuyordu. Bu indirim hepimiz adına faydalı olmuştur Türk Metal Sendikası bize güven vererek sahip çıkmıştır” şeklinde düşüncelerini anlattı.

 

KASIM DÖNMEZ; ‘HAKETTİĞİMİZ SOSYAL SENDİKACILIĞI TÜRK METAL VERDİ’

“Yaklaşık 11 yıldır Çelik İş Sendikasının üyesiydim. Niçin üye olduğumu bilmiyordum ama niçin Türk Metale geçtiğimi biliyorum. Bu gün bize sağlanan imkânlar sayesinde birçok sahada indirimli alış veriş yapabiliyoruz. Herkes burada ailesi çoluk çocuğu için mücadele veriyor. Amacımız standartları daha yüksek bir hayatı çocuklarımıza sağlayabilmektir. Türk Metal Sendikası sayesinde bu haklara kavuştuk. İşten atılırsınız sözü Türk Metale geçmem için beni tetikleyen unsur oldu. Bu nedenle tam tersine hiç düşünmeden cesaretle geçiş yaptığım için çok memnunum yerinde ve doğru bir karar vermişim.

Çelik İşçisi de şöyle geriye doğru bir baksın sürekli hak kaybına uğramışız. Ancak bundan sonra kaybetmek için değil kazanmak için Türk Metalde olacağım onlara da önerim ölümden öte yol yok Çelik İş dede bizi yok edecek güç yok. Bu nedenle aramıza gelin birlik olalım güç olalım” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.