BELEN TOSYALI CAMİİ DUALARLA İBADETE AÇILDI

tosyali cami23

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında temeli atılan ve 7 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan Belen Tosyalı Camii dualarla ibadete açıldı. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı açılışta yaptığı konuşmayla herkesi duygulandırdı;

 

“Dualarda yer alabilirsek ne mutlu bizlere..”

 

Tosyalı Holding tarafından Belen’e kazandırılan Tosyalı Camii dualar ile ibadete açıldı. 2013 yılı Mayıs ayında temeli atılan ve 7 ay gibi kısa süre içerisinde tamamlanan Tosyalı Camii’nin açılışına Adalet eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyigit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı, Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, Tosyalı ailesinin değerli büyüğü Hacı Pervin Tosyalı, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Tosyalı Camii’nin açılış töreni öncesi Belen Eski Müftüsü ve Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Hazırlar tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

 

İNŞALLAH EVLATLARIMIZA DAHA BÜYÜK ESERLER YAPMAK NASİP OLUR

Daha sonra konuşma kürsüsüne gelen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bu güne kadar eğitim ve sağlık alanında çok sayıda hayır işlerinde bulunduklarını, ancak bu eserin Tosyalı ailesi için çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Rahmetli babamız, ekmeğini bölüşecek kadar hayırsever bir insandı. Bizler de o’nun izinden yürümeye çalışıyoruz. Bu hayırlı hizmeti bölgemize kazandırmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu günden itibaren de sosyal sorumluluk projelerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Belen Tosyalı Camii’nin Belen’in tarihi güzelliğine yakışır nitelikte olmasını istedik. Projemizi bu yönde hazırladık. Sizlerin huzurunda açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eserler bizleri oldukça gururlandırıyor. Bu Eğer dualarda yer bulabilirsek ne mutlu bizlere… Önümüzdeki zaman zarfında kardeşimiz Mehmet Fatih Tosyalı adına Reyhanlı ilçemize İmam Hatip Lisesi ve 300 öğrenci kapasiteli bir erkek öğrenci yurdu ile yine kardeşimiz Erol Ayhan Tosyalı adına 300 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun temelini atacağız. İnşallah bizim evlatlarımıza da daha büyüklerini yapmak nasip olur”. Belen Tosyalı Camii’mizin ülkemize ve bölgemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
TOSYALI CAMİİ YÜREKLERİMİZİ FERAHLATACAK

Adalet eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin ise, Tosyalı ailesinin, ülke ekonomisine katkılarının yanı sıra, hayır işlerinde de her daim ön saflarda yer aldığını belirterek, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Tosyalı Camii, yüreklerimizi ferahlatacak kadar muhteşem bir eser. Tosyalı ailesi, bu tür hayır işleri ile 76 milyon Türk insanı ile kardeş olmuştur. İnanıyorum ki, bu hayırsever ailenin amel defteri hep açık kalacaktır” dedi.
VALİ LEKESİZ: “TOSYALI AİLESİ 76 MİLYONUN GÖNLÜNDE TAHT KURDU
Hatay Vali’si M. Celalettin Lekesiz de, Tosyalı ailesinin sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekten memnuniyetle bahsederek “Tosyalı ailesi, ülkemizin zenginliklerine zenginlik katmanın yanı sıra, bölge ve ülke halkının müşterek faydalandığı hayır işleri ile de gönüllere taht kurmuştur. Gönülleri hayra açık bu aileyi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Adalet Eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu, Tosyalı ailesinin büyüğü Hacı Pervin Tosyalı, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı hep birlikte dualarla kurdeleyi keserek Tosyalı Camii’ni ibadete açtılar. Protokol üyeleri ve açılışa katılanlar, Cuma namazını Tosyalı Camii’nde kıldılar.

Önceki İçerikSosyal Sendikacılık’da Türk Metal Farkı!
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesi’nin kapsamlı asfalt çalışması Modernevler Mahallesi’nde
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.