‘Çocuklarınızı Gripten Koruyun!’

tarama1

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor.

Bugünlerde yaygınlaşan ve 7’den 70’e herkesi etkileyen grip salgını nedeniyle Dr. Gani Bahadırlı 75’nci Yıl Anaokulu’nda sağlık taraması yapan Özel Gelişim Hastanesi Acil Servis Sorumlu Hekimi Doktor Salih Yılmaz, grip salgını döneminde antibiyotik kullanımının doğru olmadığını söyledi.

 

Çocukların gripli kişilerle aynı ortamda bulunmasının ciddi bir risk oluşturduğuna dikkat çeken Doktor Salih Yılmaz, gribal enfeksiyona maruz kalan çocuklarda istirahat ve  beslenme düzeninin önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

Özellikle çocuklarda seyreden yüksek ateşi kontrol altında tutmak, beslenme ve uyku düzenine dikka etmek gerektiğini belirten Doktor Salih Yılmaz, evdeki ilaçları denemek yerine en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

 

“Grip salgını döneminde çocukların ateşi çıkar çıkmaz direk antibiyotiklere başlamalarına asla önermiyorum. çünkü velilerimizde böyle bir eğilim var çok fazla antibiyotiğe eğilim söz konusu.  Çocuğun ateşini kontrol altında tutmak,  beslenmesine, uykusuna sıcak-soğuk geçişlerine önem vermek lazım. Mümkün mertebe çocuğun beslenmesine ve okula gidiş gelişleri, sıcak-soğuk ilişkilerinde dikkatli davranma ve problem olduğunda evdeki ilaçları deneme yanılma yöntemi denemek yerine bir doktora danışmayı bir çocuk uzmanına çocukları göstermeyi öneriyorum. Çünkü ateşleri çıktıklarında direk antibiyotik başlıyorlar. Bunu hiç önermiyoruz. Ateşi kontrol altında tutulsun, beslenmeye dikkat edilsin, bu grip salgınında en büyük silahımız bu.  Yine içinden çıkamadıkları bir durum olduğunda gerek acil bir durum olduğunda acil servis gerekse çocuk doktorlarına giderlerse çok daha doğru ve düzgün bir iş yapmış olurlar. Bu grip damlacık yoluyla dediğimiz çocuğun öksürmesiyle hapşırmasıyla, tükürükle havada asılı kalabilen virüslerle bulaşabiliyor. Virüs başladığı ve  belirti verdiği zaman bunun çocuğu evde istirahat etmesi, arkadaşlarının arasına girmemesi çok daha doğrusu tabi ki. çünkü arkadaşlarına çok daha rahat bulaştırabiliyor. Aynı sınıf içerisinde yan yana oturmaları yeterli bulaşması için. özellikle o çocuk o gün biraz daha az uyumuşsa beslenmesi biraz daha az olmuşsa yani genel manada çocuğun bağışıklık sistemi biraz daha garları düşürmüşse zaten gribin aradığı ve bulamadığı ortamı düzenler. çocukların grip olmayan çocuklarında grip olan çocukların aynı ortamda bulunması sıkıntı oluşturur. Ama çocuk istirahat ettikten sonra bulaştırıcılık dönemi çocuğun bağışıklık sisteminin yükselmesiyle kısa tutulabiliyor. o zaman okula dönüş süresini de kısalmış oluyor. Bu şekilde daha düzgün bir iş yapmış oluyoruz.”

Önceki İçerikMasal Kreş Kids Educatıon Academy ile eğitimde fark yarattı
Sonraki İçerik“2023 Hedefinde Hatay en önemli lokomotiflerden biri olacak”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.