“2023 Hedefinde Hatay en önemli lokomotiflerden biri olacak”

HATİAB İGC AK PARTİ

Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) Başkanı İbrahim Güder ve Yönetim Kurulu Üyesi ve İskenderunlu İşadamı Nuri Üysen İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, AK Parti ve CHP’yi ziyaret edip dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

Başkan İbrahim Güder, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’e Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği tarafından hazırlanan Türkiye 2023 vizyonu Hatay Kalkınma Şurası ile ilgili bilgiler aktarıp, bu konu ile ilgili hazırlanan bir dosya sundu. HATİAB Yönetim Kurulu Üyesi ve İskenderunlu İşadamı Nuri Üysen ise HATİAB’ın Hatay’ın bütün yönleriyle tanıtılmasına katkı sağladığını söyledi. Önümüzde ki aylarda İstanbul’da bir fuar olacağını kaydeden Üysen; “Bu fuarda Hatay’ın bütün yönleriyle, turizm yönüyle, tarımsal yönüyle, sanayi yönüyle tanıtılması sağlanacak” dedi.

HATİABB İGC AK PARTİ

Üysen’in konuşmalarının ardından ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit; “Hepimiz ülkemizin medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için elbirliği ile gayret içerisinde olmalıyız. Hatay’ın olağan üstü bir coğrafi konumu var. Olağan üstüde ekonomik bir durumu var. Ülkemizin genel anlamda 2023 hedefine ulaşma noktasında Hatay en önemli lokomotiflerden biri olacaktır” dedi.

Bir dernek üyesi ise Hatay’ı bütün kısımları dâhil bir Dubai modeli gibi komple bir münhasır alan olmasını istediklerini söyledi. Gün içinde İGC’yi de ziyaret eden HATİAB üyeleri, daha sonra AK Parti’ye geçerek, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve ilçe başkanı İbrahim Yaran’la görüştü.

kaymakam

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.