Atalar Koleji Öğrencileri Deniz Müzesinde

Atalar Eğitim Kurumları’nın, İlkokul ve Ortaokul öğrencileri 10 Ocak 2014 Cuma günü iskenderun Deniz Üs Komutanlığı’nın Deniz Müzesi’ni ziyaret ettiler. Tüm öğrencilerin müzeyi ilgi ve hayranlıkla inceledikleri, görevlilerden bilgi aldıkları gözlendi. Müzede öğrenciler, önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hazırlanmış olan sinevizyon gösterisini izledi. Sonra müze görevlileri gruplar halinde müzenin tüm bölümlerini öğrencilere gezdirdiler.

Gezide öğrenciler, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin bugün olduğu gibi geçmişte de denizcilik alanında yapmış olduğumuz başarıları gösteren resim, silah, maket gibi eserleri inceleme fırsatı buldular. İskenderun Deniz Müzesi Türkiye’nin 3. Deniz Müzesi olup; Osmanlı Devleti’nin deniz tarihinden, 1. Dünya Savaşı’ndan ve Çanakkale Deniz Savaşı’ndan izler taşımaktadır.
atalarkoleji

Geziye Okul Müdürü Murtaza KİRAZ da eşlik etmiş olup, müze görevlilerine okul adına teşekkürlerini iletmiştir. Ayrıca mayıs ayı içinde de çanakkaleye bir gezi düzenlemek istediklerini de belirttiler.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.