Mehmet Soydan; “İskenderun’a yakışanı yapacağız”

soydan ziyaret1

AK Parti İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Soydan, görev verilmesi ve seçilmeleri durumunda İskenderun’a yakışan hizmetleri layığı ile yapacaklarını söyledi.

AK Parti İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Soydan, bir gecede üç ziyaret ve toplantı gerçekleştirdi. Modern Evler, Şahin Tepesi ve Denizciler’de vatandaşlarla bir araya gelen Soydan, güncel konularda ve İskenderun’un geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Modern Evler Mahallesi’nde Dursun Bolattürk’ün evine konuk olan Soydan, burada vatandaşların yerel yönetimlerden kaynaklanan sorunlarını dinledi.

İskenderun’un iyi yönetilmediğini, özellikle içme suyu ile ilgili milletvekilliği döneminde kendisinin girişimlerini başlattığı Aslantaş içme suyu projesinin halen tamamlanamadığını belirten Soydan, ‘lafla peynir gemisi yürümüyor’ dedi.

Belediyenin temel hizmetlerini vatandaşlara ulaştırmaktan aciz olduğunun altını çizen Soydan, “Yönetim sadece seyrediyor. Belki kimseye zulmetmiyor ama iş de yapmıyor. Biz yerel yönetimlerde hizmetkarlık yapmak için yola çıkıyoruz. İzleyen değil, izlenen olacağız” dedi.

soydan ziyaret5

“SAYIN ERGİN’LE BİRLİKTE İYİ BİR EKİP OLACAĞIZ”

Mehmet Soydan’ın ikinci toplantısı Şahintepesi’nde gerçekleştirildi. Soydan burada yaptığı konuşmasında, “Hatay’a yerel hizmetler yapılırken, genel hizmetleri de takip edebilecek bilgi birikim ve tecrübeli bir siyasetçi olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin ile birlikte hareket ederek Hatay’ın ve İskenderun’un hizmet alanının genişleyeceği bir yapı içerisinde çalışmayı hedefliyoruz. Sadullah Ergin ile birlikte iyi bir ekip olacağımıza inanıyorum. Bilgi birikim ve tecrübemiz buna yeter. Allah kısmet ederse halkımızın teveccühünü alırsak ve yola çıkarsak, inşallah koltukta oturmaya değil, hizmet etmeye geliyoruz” şeklinde konuştu.

SURİYE ÜZERİNDEN KİMSE MİLLİYETÇİLİK YAPMAYA KALKMASIN

Mehmet Soydan’ın üçüncü toplantısı ise Denizciler beldesinde gerçekleşti. Burada Mustafa Sönmez ve Muzaffer Şafak’ın ev sahipliğinde vatandaşlarla bir araya gelen Mehmet Soydan, Hatay’da; Suriye politikası üzerinden iktidarı yıpratmaya çalışanlara gönderme yaptı. Soydan şöyle konuştu;

“Suriye’de halkın taleplerine cevap vermeyen yönetime karşı ayaklanan halk orada hakkını arıyor. Bu sürecin barış içinde olması için Türkiye aylarca çabaladı. Kardeş kavgası olmasın diye çok gayret sarfetti. Ama Suriye’deki savaşın sorumlusu Türkiye gibi gösterilmeye çalışılıyor. Suriye’deki kargaşayı Hatay’a taşımak, karıştırmak isteyenler var. Biz bunların sonuna kadar karşısındayız. Biz savaş ortamından kaçıp bizlere sığınanlara elbette kucak açacağız. Atalarımız nasıl dün muhtaç olana kucak açtı ise bizde bugün aynısını yapıyoruz. Biz zorda olana kucak açan milletiz. Irak’ta Bulgaristan’da nasıl kucak açtıysak, Suriyeli kardeşlerimize de kucak açmaya devam ederiz. Rahatsız olanlar varsa, varsın olmaya devam etsinler. Biz kucağımızı da gönlümüzü de açmaya devam edeceğiz” dedi.

 

HİZMETLERİN KAPISINI AÇACAĞIZ

AK Parti’nin İskenderun adayının kısa süre sonra açıklanacağını belirten Mehmet Soydan, “Biz bu yola çıkarken İskenderun halkının hizmetkarlığını yapabiliriz. Siyasi ve idari tecrübemizle hizmetlerin kapısını İskenderun’a açabilecek kapasitedeyiz. Allah bizlere hayırlı edecekse, İskenderunlular için hayırlı hizmetlere vesile olacaksak, bu görevi talep ediyoruz. Önemli olan bir koltuğa oturmak değil, o koltuğun hakkını vermektir” şeklinde konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.