Bayır-Bucak Türkmenleri seçim stratejisini belirliyor

bayır bucak (2)

Kırıkhan ve ilçeye bağlı Karadurmuşlu Köyü’nde yaşayan Bayır-Bucak Türkmenleri, yerel seçimler içi seçim stratejisini belirlemek üzere geçtiğimiz Pazar günü bir araya gelerek, kendi aralarında istişare toplantısı yaptılar.

Toplantı, merkezi Kırıkhan’da bulunan Bayır-Bucak Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerinin organize ettiği ve çok sayıda dernek üyesinin katılımı ile gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Bayır-Bucak Türkmenleri Derneği Başkanı Erol Yakıcı, bu toplantının önümüzdeki yerel seçim stratejisinin belirlenmesi ve toplumun temsili konusunda yapılan toplantılardan biri olduğunu belirtti. Yakıcı, “Bayır-Bucak Türkmenleri 50-60 yıldır kalabalık bir topluluk olarak Kırıkhan’da ve Karadurmuşlu Köyü’nde yaşamlarını sürdürmektedir. Siyasi ve sosyal anlamda ve dayanışma içerisinde kendimizi tanıtmaya ve 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde halkımızı temsil ettirmeye gayret gösteriyoruz. Seçim stratejimizi belirlemek üzere ve demokratik bir şekilde toplumumuzun her kesiminin görüşlerini almak ve hep birlikte bir sonuca ulaşmak istiyoruz.” dedi.

Daha sonra kürsüye eski bir bürokrat olarak davet edilen, CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çardak’ta, son üç yıldır Suriye’de yaşanan iç savaş ve kaostan kaçarak Suriye’ye sığınan gerek çadırlarda ve gerek kendi imkânlarıyla Türkiye’nin değişik yerleşim yerlerinde ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Türkmenlerin durum değerlendirmesini yaptı.

Çardak,  “Halen Suriye’de yaşam mücadelesi vermekte olan Türkmenlere büyük baskı var. Çok zor durumdalar. Türkiye onlara yardım etmek zorundadır. Yalnız ve sahipsiz kaldılar, sıkıştılar. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ilk defa Suriye Türkmenlerine yardım malzemesi gönderildiğini beyan etti. Hatta aynı beyanı Sayın Cumhurbaşkanı da tekrar ettiler. Ancak Suriye Türkmenlerine yardım malzemesi gönderilmesinden rahatsız olanlar var. Herkes bilmelidir ki Alevi-Sünni Türkiye’de kardeşse, Suriye’de de kardeş bilinmelidir. Türkmenler Suriye’nin asli ve kurucu unsurudur. Biz, Suriye’nin toprak bütünlüğünden ve halkların kardeşliğinden yanayız. Suriye’de tüm halkların insanca, özgür ve kardeşçe yaşamasını istiyoruz” dedi.

Önceki İçerikİskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığa yeniden Erol Akın seçildi
Sonraki İçerikEmniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ; “Hatay’a en iyi şekilde hizmet vermek için gayret göstereceğiz”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.