Emniyet Müdürü Kılıç’a Veda Yemeği

müdür veda4

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınan Hatay İl Emniyet Müdürü Sayın Ragıp Kılıç için Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz tarafından veda yemeği verildi.

10 Ocak 2014 Cuma günü saat 18.30’da Antakya Şehir Kulübü’nde düzenlenen programa Adalet Eski Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, Garnizon Komutan Vekili Piyade Kd. Alb. Salih Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, MKÜ Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hasan Koçyiğit,121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı J. Alb. Özcan Kaplan, Hatay Eski İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç,Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile protokol eşleri katıldı.

Programda konuşan Adalet Eski Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Hatay’ın Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan dolayı son üç yıldır hassas bir noktaya geldiğini ifade ederek, “Hatay’ın yaşadığı bu süreçte ortaya koyduğu performans, yaşadığımız komplikasyonlara rağmen önlenmiş olan hadiseler, burada görev yapan arkadaşlarımızın başarısıdır” dedi.

Güvenlik bürokrasisinde mesai mevhumu olmadığını ifade eden Ergin, özellikle son sekiz ayda ilimizin yaşadıkları ve muhtemel yaşayabileceği riskler de gözönüne alındığında Jandarmamız, Emniyetimiz ve istihbarat birimlerimiz tarafından olağanüstü bir performans sergilendiğini kaydederek bundan dolayı teşekkür etti.

Ergin,  “Bu şehirde daha sıkıntılı bir hal olmadıysa başta Sayın Valimiz olmak üzere güvenlik bürokrasimizin ortaya koyduğu fedakar ve yoğun çabanın büyük oranda etkisi oldu. Bu da Hatay’da muhtemel sıkıntıları önlemek açısından çok önemli bir netice verdi” şeklinde konuştu.

Kılıç’ın yoğun mesaiden sonra merkezde görev almasının, kendisi, ailesi ve çocukları için hayırlı olması temennisini ifade eden Sayın Ergin, “Hatay’da görev yaptığı süre içerisinde gözümüz arkada kalmadı. Bundan sonraki süreçte kendisine muvaffakiyetler diliyorum. Hatay sayfası bana göre destan olacak bir sayfadır. Meslek kariyerinde, Hatay’da görev yaptığı süre içerisinde karşılaştığı sorunlarla geliştirdikleri tedbirler arasında baktığınızda isabetli ve bu şehri daha büyük sıkıntılardan kurtaran görev ifa etmiştir. İnşallah bir miktar dingin bir süreçten sonra çok daha önemli ve güzel görevlere gelirsiniz. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ise, Kılıç göreve başladığında ilin hassasiyetini, ilin dengelerini kendisiyle paylaştığını ifade ederek, “Şu dört hususu paylaştım; birincisi, hepimizin amacı bu ile bu ülkeye hizmet etmektir. Bundan hareketle kurumlar arasında işbirliği şarttır. Diğer illerde de işbirliği şarttır ama Hatay söz konusu olduğunda bu vazgeçilmezimizdir. İkincisi, kendisini Devletten daha güçlüymüş gibi göstermeye çalışıp korku salarak, sabotajla vatandaşlardan çıkar sağlamaya yönelik organizasyonlara, çıkar amaçlı suç örgütlerine kesinlikle göz açtırmayacağız. Sokakta vatandaş huzurlu gezecek. Üçüncüsü, başta gençlerimiz olmak üzere çocuklarımızı zehirleyen uyuşturucu kaçakçılarına asla müsaade etmeyeceğiz. Dördüncüsü terörle mücadele en öncelikli konularımız arasında olacak. Geriye doğru 4 yıla baktığımızda bunların hepsinde başarılı çalışmalar yapıldığını görüyoruz.

Elbette övünülecek bir şey değil ama Hatay söz konusu konularla mücadelede Türkiye içerisinde ilk bire, ikiye ya da üçe giren sonuçlar aldı. Elbette bu tür dereceleri arzu etmeyiz ama bu tür hadiseler varsa bunları görmezden gelemeyiz, bunlar kararlı azimli mücadeleler gerektirir” dedi.

Belirli görevlerin Devlet teşkilatının omurgasını teşkil ettiğini bunlardan bir tanesinin de Devletin güvenlik birimleri olduğunu ifade eden Lekesiz, “Sayın Kılıç’ın 4 yıllık görev sürecinde bu tür konularda son derece hassasiyet içerisinde olduğunu memnuniyetle görüyorum. Hiçbir vatandaşımızın dişine taş değmemesi, burnunun kanamaması için günlük iki saatlik uykuyla, eş ve çocuklarından, konforundan fedakarlık ederek görev icra etti. Hizmetlerinin ne Hataylılar ne de Devletimiz tarafından unutulması mümkün değil. Bu kadar yoğunluktan sonra bu bir dinlenme dönemi, millete ve devlete hizmet yolunda inşallah başka yerlerde başka şekillerde karşılaşmayı ümit ve temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. Vali Lekesiz, günün anısına Sayın Kılıç’a bir de hediye verirken diğer konuklar da birer hediye verdi.

Önceki İçerikBanka promosyon ödemesi 364 çalışana eşit paylaştırılacak
Sonraki İçerikBekir Altan; ‘Ayrım yapmadan herkesle kucaklaşıyoruz’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.