Sadullah Ergin İTSO’da açıkadı; ‘40 bin dönüm arazi yatırım alanına çevrildi’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, İskenderun’da yoğun mesai yaptı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Ergin, müjdelerle geldi.

İskenderun’a bir teknik üniversitesi kazandırılacağını söyleyen Ergin, teleferik yapımı için söz verdi, ayrıca il genel meclisinin Amanos Tüneli için 40 bin dönüm araziyi sanayi yatırım bölgesi olarak ilan ettiğini duyurdu. Ergin, “Amanos Tüneli’yle birlikte Hatay uçacak. Yatırımcılar Hatay Valiliği’ne başvurabilir” dedi.

 

itso bakan1TELEFERİK VE ÜNİVERSİTE TAMAM!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, İTSO’ya ziyarette bulundu. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Meclis Başkanı Servet Ugutmen ve yönetim kurulu üyelerinin kapıda karşıladığı Ergin’e, İskenderun’un geleceği hakkında talepler iletildi.

Bir ara toplantı esnasında telefon görüşmesi yapan Ergin, Hassa tüneli için 40 bin dönümlük arazinin yatırım alanına çevrildiğini söyledi. Ergin, Amanos Tüneli Projesi ile birçok istihdam alanı sağlanacağını da sözlerine ekledi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise bir yurt projeleri olduğunu belirterek, 20 dönümlük bir arsanın taraflarına devredilmesini istedi. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü ile görüşmeler ve yazışmaların başladığını belirten Yılmaz; “Sayın Rektörümüz ile görüştüğümüz de 20 dönümlük arsanın devredilmesini istedik. Inşallah bürokratik işlemler kısa sürede tamamlanır da bizde oda olarak buraya bir yurt yaptırırız” dedi.

Eski Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Sadullah Ergin, hizmetlerin devamı için istikrarın şart olduğunu söyledi.

İTSO Başkanı Yılmaz, Sanayi Sitesi’ne otoban bağlantısı, Yurt, teleferik, barış güvercini, karayollarının işlevi, teknopark, İskenderunspor’un birleşmesi ve turizme kazandırılacak tarihi binalar gibi konularda Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’in desteğini istedi. Yılmaz, “Bizleri hiçbir konuda yalnız bırakmadınız. Ne zaman kapınızı çalsak, çözüm yolları için yardımcı oldunuz. İskenderun’an geleceğine katkı sunacak projeler için destek sunacağınıza can-ı gönülden inanıyorum” dedi.

Ergin ise, “Marmaray ve Amanos Tüneli gibi devasa yatırımları konuştuğumuz güçlü bir Türkiye’de, İskenderun’un da yıldızı parlayacak. Üzerime düşen ne varsa, yapacağım” dedi. Ergin, burada il genel meclisinin Amanos Tüneli için 40 bin dönüm araziyi sanayi yatırım bölgesi olarak ilan ettiğini duyurdu. Ergin, “Amanos Tüneli’yle birlikte Hatay uçacak. Yatırımcılar Hatay Valiliği’ne başvurabilir. Bizler AK Parti Hükümeti olarak laf siyaseti yapmadık. 11 yıldır Türkiye ve Hatay genelinde yapılan yatırımlar ortada. Hatay olarak nereden nereye geldiğimize bir bakın. Ne söz verdiysek yerine getirdik ve verdiğimiz sözü tuttuk” dedi.

Önceki İçerikSarıseki’de Sadullah Ergin’e sevgi seli
Sonraki İçerikDoğruloğlu ailesinin acı günü
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.