“Derneğin çalışmalarında bizzat içerisinde yer alacağım”

Eski Adalet Bakanı, Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Hatay Kanserle Savaş Derneğini (HATKANS-DER) ziyaret etti. Hasan Baba Restoran’da düzenlenen sabah kahvaltısına katılan Sadullah Ergin, kanser hastalığının çağın veba hastalığı olduğunu ifade edip Hatkans- Der’in çalışmaları içerisinde bizzat yer alacağını söyledi.

 

“İSTEKLERİMİZİ DİLE GETİREBİLECEK ORTAM İSTİYORUZ’

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, belde belediye başkanları, aday adayları ve çok sayıda siyasi parti temsilcisinin katıldığı toplantıda ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hatay Kanserle Savaş Derneği (HATKANS-DER) Başkanı Gazeteci – Yazar M. Adnan Tink dernek olarak yapılacak çok iş olduğuna dikkat çekip kanserle mücalede de herkesin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Kanser hastalığının önemine vurgu yapan Tink; “ Biliyorsunuz ki Hatay’da Kanserle Savaş Derneği Yok idi. Biz bu konuda ilk olduk. Bu sebeptendir ki derneğin Adını Hatay Kanserle Savaş Derneği olarak belirledik. Tabi yapılması gerek çok iş var. Kat edeceğimiz çok yol var. Bu konuda bizlere yardım elini uzatan herkesten Allah razı olsun diyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan Adayları, İskenderun Belediye Başkan Adayları, daha doğrusu Hatay’da ki tüm belediye başkanları ve adaylarından bu konuyla ilgili yardım bekliyoruz. Çok ciddi bir hastalıkla mücadele diyoruz. Kanser denilen illeti hepimiz biliyoruz. Büyük bir ihtimalle hepinizin çevresinde en az 3 -5 kişi kanser hastası. Ki bu Hatay’da son derece yoğun yaşanan bir hastalık. Bizler dernek yönetimi olarak bu taşın altına elimizi koyduk. Lütfen sizlerde bu konuda hem bizleri bilinçlendirin, hem yardımcı olun, eksikliklerimizi söyleyin ama bizlerinde sizlerden isteğimizi karşılayabilecek bir ortamı yaratmanızı istiyorum. Sayın Sadullah Ergin’de derneğimize destek verecektir. Bundan hiç şüphemiz yok” şeklinde konuştu.

HATKANS – DER Başkanı Gazeteci Yazar M. Adnan Tink’in konuşmalarının ardından dernek oluşumunun erdemli ve insani amaçla olduğunu işaret eden Eski Adalet Bakanı Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, bu süreçte yapılacak her türlü çalışmanın bizzat içerisinde bulunacağını ifade etti.

Kanserin önemine dikkat çekip 20. Ve 21. Yüzyılın fizyolojik hastalığı olduğunu söyleyen Sadullah Ergin; “Çok erdemli, çokta insani bir amaç etrafında toplanmış olan bu derneğe emek veren oluşumuna katkı sağlayan başta Başkan olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Çağımızın vebası olarak bilinen bu hastalık çok ciddi mücadele edilmesi gereken bir illet. Çağımızda terör nasıl kolektif uluslar arası bir işbirliği ile mücadele edilmesi gereken bir hastalık ise kanser 20. Ve 21. Yüzyılın fizyolojik bir hastalığıdır. Onun için farkında lığı attırmak hastalarla dayanışma maksatlı olan bu sivil toplum örgütünü kutluyorum. Bu tür sivil toplum örgütleri toplumda farkındalık oluştururlar. Toplumun her kesimini bu konuda mücadele için teşvik ederler. Yerel yönetimler ve merkezi idare de dipten gelen bu talebi karşılamak için daha dikkatli daha cani gönülden gayret gösterir. O açıdan yapacağınız çalışmalar hem yerel yönetimleri motive edecek bu gayretlere katkı sunmak zorunda bırakacak hem de merkezi idarenin bu hassasiyetini canlı tutup sürekli bu mücadelede aktif olmasını sağlayacak. O açıdan ben değerli arkadaşıma Sayın Tink’e ve çalışma arkadaşlarına tekraren teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bu süreçte yapacakları her tür çalışmaya, her tür farkındalık oluşturacak harekete başından sonuna kadar katkı vermeyecek içinde olacağım. Bu erdemli gayretin bir parçası olabilmek, ucundan tutabilmek ve beraberce adım atabilmek kendi gönül dünyamızda bizi de mutlu edecek bir faaliyet. O açıdan makamlar, mevkiler gelip geçer ama bu insanların haz aldığı faaliyetlerin tadı dimağımızda sürekli devam eder. Onun için bizleri bu zeminde bir araya getirdiği için böylesine uygun bir maksat etrafında buluşturduğu için Hatay Kanserle Savaş Derneğine teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

Sona eren konuşmaların ardından Ergin ile HATKANS – DER Yönetimi hatıra fotoğrafı çektirdi.hatkans bakan7

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.