“Dört bin konutlu TOKİ için çalışmalar başladı”

orhan karasayar
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, geride bıraktığımız 2013 yılının bir değerlendirmesini yaptı. Dört bin konutlu TOKİ projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların başladığını ifade eden AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 2013 yılının hizmet noktasında dolu dolu bir yol olarak geride kalacağını söyledi.
Milletvekili Karasayar; “2013 yılı ülkemiz adına, aziz milletimiz adına güzel çalışmalarla, güzel gelişmelerle, başarılarla dolu bir yıl oldu. Ülkemiz daha da büyüdü, daha da güçlendi. Yatırımlar noktasında, hizmetler noktasında ülkemiz genelinde olduğu gibi biz İskenderun’da da hedeflediğimiz projeleri hayata geçirdik. Tabi bu süreçte İskenderunlu hemşerilerimizin İskenderun’la alakalı taleplerini, İskenderun’ u daha güzelleştirebilmek için, geliştirebilmek için ciddi çalışmalarımız oldu. İskenderun içme suyuna kavuştu. Gençlik Spor merkezimiz tamamlandı. TOKİ çalışmalarımız tamamlandı. İkinci bir hastane projemizi başlattık. 4 bin konutlu TOKİ ile alakalı yeni bir çalışmamız başladı. Arsuz yolumuzun sıcak asfalt çalışmaları başladı. Diş Hekimliği hastanemizin projesi tamamlandı, ihalesi yapılacak. Bölgeye 4 tane Endüstri Meslek Lisesi kazandırdık. Bunlarla beraber 2013 yılı bizim için hizmet noktasında dolu dolu bir yıl oldu” dedi.

‘CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ OLDU’
Milletvekili Karasayar konuşmasının devamında, “Ülkemiz de genelde baktığımız zaman çözüm süreciyle ciddi mesafeler alındı. Şehitlerimiz gelmez oldu. Bu da bizim için çok büyük bir mutluluk. İnşallah bundan sonra da hiç gelmeyecek. Ekonomimiz daha da büyüdü. Yatırımlarımız daha da arttı. Tabii ki, bunun yanında çevre ülkelerimiz de yaşanan sıkıntılar, iç savaşlar ve olumsuzluklar bizi üzdü. Diliyorum ki bu olumsuzluklar da en kısa zamanda çözülür. İster istemez orada yaşanan acılar, akrabalık bağı olan vatandaşlarımız var, ticaret ilişkisi olan dostlarımız var. Sonuçta aynı coğrafyanın insanlarıyız. Bizleri de üzüyor. Ümit ediyorum ki bundan sonra ki süreçte 2014 yılında özellikle komşu ülkelerimizde de barış hâkim olur. Hoşgörü, sevgi hâkim olur. Tamamen bölgemiz huzura ve mutluluğa kavuştuğu zaman ülkemiz açısından da, ülkemizin geleceği açısından da çok daha güzel gelişmeler, çok daha sağlıklı ortamlar ile bölgemizin topyekûn büyüme şansını yakalayacağız. Bu da 76 milyon vatandaşımızın Türkiye’de huzurunun artmasına neden olacak. Tabii biz öncelikle ülkemizde bunu düşünüyoruz. Biz öncelikle ülkemizde kardeşliğin, huzurun, sevginin, barışın, birlik ve beraberliğin artarak devam etmesini istiyoruz. Bununla alakalı Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Ak Parti hükümeti çok ciddi çalışmalar yaptı. 76 Milyon insanın kardeşliğinin, sevgisinin, barışının, birlik ve beraberliğinin ülkemizin geleceği adına çok güzel projeler ve büyük mesafeler alındı. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de 2014 yılında barış ve kardeşlik, sevgi hâkim olacaktır. Türkiye’miz her gün biraz daha güçlenip yoluna devam edecektir. Tabi ki bu gücü engellemeye çalışanlar geçmişte olduğu gibi bugünden sonrada olacaktır. Ben inanıyorum ki aziz milletimizin birlik ve beraberliği, kardeşliği ile bu olumsuz projeler o kişilerin ellerinden patlayacaktır. Öncelikle İskenderunlu hemşerilerimizin Hatay’lı hemşerilerimin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Kardeşlik, sevgi ve hoş görü getirmesini diliyorum” açıklamalarına yer verdi.

“HALKIN İSTEDİĞİ İSİM ADAYIMIZ OLACAK”
AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayının ne zaman açıklanacağı konusunda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Milletvekili Karasayar; “AK Parti olarak şu ana kadar Türkiye genelinde hiçbir ilçemiz de aday açıklamamızı büyük ölçüde yapmadık. Aday adayı arkadaşlarımız ile seçim çalışmalarımız devam ediyor. Adayımız hepimizin halkımızın istediği isim olacaktır. Birkaç gün içerisinde Ak Parti İskenderun Belediye Başkan adayımızı açıklayacağız” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.