Vali Lekesiz “Payas’ın yükselişi devam ediyor”

payas vali1
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, yeni kurulan ilçelerimizden biri olan Payas İlçe Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek, Kaymakam İrfan Demiröz’e hayırlı olsun dileğinde bulundu. Vali Lekesiz Kaymakamlık birimlerini de gezerek müdürlere ve personele de yeni görevlerinde başarılar diledi.
Kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı İrfan Demiröz’den brifing alan Vali Lekesiz, daha sonra yaptığı açıklamada, dünyada yaşanan hızlı değişimlere ve gelişimlere dikkat çekerek, “Maksimum 30 yıl öncesine kadar dünyada yaşayan nüfusun tükettiğini üreten Amerika, Kara Avrupası bir de Japonya idi. Diğerlerinin üretme kaygısı yoktu ama bugün geldiğimiz noktada herkes üretiyor, herkesin ürettiği yerde de adeta cehennemi bir rekabet yaşanıyor. Böylesi bir dünyada ülkelerin uluslararası rekabetten kopmaması, yaşadığı dünyanın dışına itilmemesi, oyundan düşmemesi fevkalade önemli” dedi.
Yaşanan bu resmin içerisinde ilimizin, ilçemizin, ülkemizin konumunu iyi değerlendirip dünyadaki sosyal, kültürel, ekonomik, siyasal alandaki köklü değişimleri iyi fark edip çok iyi bir gelecek planlaması yapmak gerektiğine dikkat çeken Lekesiz, “Memnuniyetle ifade etmeliyim ki dünyadaki bu cehennemi yarışa ayak uydurabilmek için Türkiye tüm kurum ve kuruluşları, iş dünyası, sivil toplum örgütleri, üniversitesi ile bir seferberlik halinde, mümkünse dünyadaki bu yarışta en öndeki ülkelerden olmak için var gücüyle koşturuyor” diye konuştu.

‘ADIMIZ HİZMET SOYADIMIZ TÜRKİYE’
Payas Kaymakamı İrfan Demiröz ise, ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek çalışmalar hakkında Vali Lekesiz’e brifing verdi.
Kaymakam Demiröz; “Türkiye Cumhuriyetimizin, bir ilçesi olma onuru gururunu yaşayan, vatanper, misafirper, üretken, girişimci, sevgi ve hoş görünün iklimini taşıyan umutları ve hayalleri daima büyük olan ‘güneşin bahçesinde’ yaşayan Payas Halkı geçmişte ( 1517-1908) kaybettiği sitilini bugün bulmanın haklı sevincini ve gururunu yaşıyor ve bizlere yaşattılar.
“Kırk Asırlık Türk Yurdu Ecnebi Elinde Esir Kalamaz” diyen Büyük Atatürk’ün aydınlık hedeflerinde her zaman öncü olan Payas Halkı, Payas Körfezinin ağır yükünü, geçmişte olduğu gibi bugünlerinde de omuzlarında taşımaktadır. Tarihi medeniyetler evinde görev yapacağımın ağır sorumluluklar ve zorluğunu aynı zamanda mutluluğunu yaşıyorum. Uygarlıkların kavşak noktasında menzil, ipek yolu canlılığını her zaman koruyacak Payas Körfezi olarak dünyaya açılacaktır. Biliyorum ki, Payas gülerse, TÜRKİYE gülecek Dünya gülecektir. Çünkü Payas da yaşayan her ferdin gücü, umutları ve hayallerinin büyüklüğünde olacaktır.
Kıymeti ve değeri hiçbir şekilde azalmayacak sanat olan Kaymakamlık, bilinsin ki yüce devletimizle, aziz milletimizi buluşturan bir rehber ve en merhametli ellerin adıdır. Anadolu’nun her karış toprağına alın teri dökmüş olan mülki idare, toplumdaki herkesin hamisi ve güvencesi olmuştur. Yine bilinsin ki mülki idarenin olduğu her yerde korku ve keder olmayacaktır, her zaman müjde ve sevinç olacaktır. Çünkü Kaymakam Olarak “Adımız Hizmet, Soyadımız Türkiye” olmuştur. Payasın İlçe olmasında, emeği geçen devletimizin ve hükümetin temsilcilerine, Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin’e, her zaman örnek aldığım Hatay Valimiz Sayın M. Celalettin Lekesiz’e, Milletvekillerimize, Belediye Başkanı Sayın Bekir Altan’a bizlere kucak açan Payas’ın tüm halkına sükranlarımı belirmek isterim” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.